Tuesday, 9 August 2011

mak..orang nak kawin!!


salam


rase-rase bole ke lau cakap camtu kat mak
mau terkezzutt mak aku nanti
calon tak de..ape pun tak de
tibe-tibe jer keluar isu nak kawin


bukan ape 
tak salah kan lau kite rancang ape yang kite nak buat
kadang-kadang terpikir jugak
bile agaknya boleh cakap camtu kat mak
hahaha...gedik ea?



"Sesiapa yang telah berkahwin dikalangan kamu maka dia telah sempurnakan separuh dari urusan agamanya dan 
hendaklah dia bertaqwa kepada Allah 
pada setengah atau separuh urusan agama yang selebihnya".




mungkin sebab ni kot ramai kawan-kawan aku,
sedara mara & jiran-jiran yang sama baya aku 
atau lebih muda dari aku kawin awal
kot



dulu kecik-kecik pernah jugak terpikir
kenapa orang kawin ?
kenapa lau kawin ada baby?
gatai..kecik-kecik lagi dah pikir hal kawin


comel



P/s: 12/12/2012.lawakan tarikh ni.lau nak kawin molek sesangat la ni.



tak salah lau sesekali anda berangan-angan

ikutkubelogku


ok


babai...papai




19 comments:

  1. 12/12/12. hantaran pun nak 121212 ke? hehe.

    salam tuan blog. 1st time singgah & follow sini from segmen blog freaky. jemput dtg blog yana. :)

    http://lurvemycadbury.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. @SITI NOORNADIYANA wah..bnyak tu.bole jer lau nak kasi.

    ok..dear,nanti saya folo

    ReplyDelete
  3. takpayah terburu2 kalau masih belum ada jjodoh, dahulukan apa yg penting, stabilkan hidup dulu.. hehe

    ReplyDelete
  4. wah..nak kawen gak r..jeles tengok gambar dak kecik tu..haha

    ReplyDelete
  5. @kemboja itu la pasal. tak de ape2 lagi ni.haiyakk!

    ReplyDelete
  6. kdg2 jeles gak tgk kwn kawen awl...;D

    ReplyDelete
  7. @kaizen bajet? dh sah2 la tarakk.hehe.lagi teruk colan pun tak jumpe lagi.

    ReplyDelete
  8. @Michada a..ah kan? tapi kadang2 jer kan rase camtu. kdg2 plk rase tak nak kawin kan?

    ReplyDelete
  9. nak kahwin jugakkkk.

    tapi confirm parents tak bagi. huhu. lagi 5 tahun. pheww.

    ReplyDelete
  10. pengsan mak kot lau cakap cenggitu sekang..tunggu habis stadi..hmmm

    ReplyDelete
  11. tak pun..pot pet pot pet tak behenti.hee

    ReplyDelete
  12. calon minx mak jer carikkn...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...