Tuesday, 18 October 2011

Tak ade bf lagi elok!!!








Hello sayang...

kenapa sayang tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh...

Apa...tak muat...??? kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang risau.... duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang..... sayang pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hardd! isk baru lagi tuh....

Abg tau sayang marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat.. lain kali abg tak buat lagi.......

Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang tuh..... soksek..soksek...masa sayang gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp....!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama...

Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg...

Betuuuul...........! semalam abg dah booked tiket citer Salon tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jgn bagitau kat ayah sayang plaks... ayah sayang sure tak pasan punya sebab nanti abg dye la sampin tu ngan kaler lain....

Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi Gen2 sayang ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang pergi keje naik LRT pun bolehh........! ...

Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang nanti.....sayang tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni...

Okeyla sayang...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang lagi...

bye-byee.... 



credit:laman.com












realiti facebook sekarang



salam

macam ni  la realiti pengguna muka buku sekarang


walau beribu macam pun perubahan kat pesbok
tapi awal-awal je korang sume mengeluh
sebab last-last benda ni jugak yang korang hadap
ye dak??
yeheee...aku pun sama
cume sekarang ni kureng sikit nak hadap pesbok ni
belog pun jarang
sebab banyak benda yang asyik menggangu
maklumla sekarang ni kan dah hujung tahun 2011
so, aku kena kuatkan dan gandakan usaha tuk 
capai azam aku tahun ni sebelum 31/12/11


ok!
dalam bertahun-tahun korang hadap pesbok tu
mesti macam- macam spesies orang yang korang jumpa
antaranya adalah :


lau awek-awek cun mesti selalu jumpa spisis no 6 tu kan.
haha..aku pun selalu sangat jumpa yang spisis mintak no hp tu
ini bermakna aku pun tergolong dalam golongan CUN ok!



ok


jumpa lagi kat entri akan datang


babai...papai

Monday, 17 October 2011

ugutan bunuh kerana cilok budaya indon



Gara-gara poster teater The Secret Life of Nora, pelakon dan penerbit Tiara Jacquelina dan pelakon Aznil Haji Nawawi menerima ugutan bunuh. Semuanya kerana poster tersebut memaparkan Tiara, pemegang peranan utama sebagai Nora mengenakan kain batik dan berbaju kebaya di poster tersebut.

Pemilik akaun Twitter @ZicosIndo mendakwa pemakaian kain batik dan baju kebaya di poster tersebut sebagai cubaan untuk mencuri salah satu budaya Indonesia.





Ugutan tersebut yang diterima menerusi laman sosial Twitter dari pemilik akaun @ZicosIndo berbunyi:
Turut menerima ugutan ialah Aznil, pelakon watak Mr.J Heart yang mana berbunyi:

“…but why do you claim the indonesian batik at #thesecretlifeofnora! I will kill u if u dt sto”

Selain Tiara & Aznil, turut menerima kata kejian oleh pemilik akaun Twitter tersebut ialah pelakon Adibah Noor, Ryan Silverman, Amy Search, Yuna dan beberapa lagi artis dari Malaysia secara rambang.

Teater The Secret Life of Nora kini sedang dipentaskan di Istana Budaya, Kuala Lumpur sehingga 16 Oktober depan. Teater itu juga akan ditambah satu hari pementasan pada 20 Oktober depan.






credit: forum cari






Semangat kami orang klate


salam

tak tau la sejak bile, kenapa & mengapa
aku ni dah jadi peminat setia bola
tapi bola malaysia je la
lau bola nun kat obesi tu..hampehhh
sorang pun aku tak kenal

lau kat klate ni setiap kali menjelang perlawanan
bahang kehangatan tu memang terasa sesangat
ape taknya jersi pasukan ni dipakai oleh
segenap lapisan umur
dari budak kecik yang belum tadika sampai la
yang tua-tua pun pakai
perempuan ke lelaki ke sama gak

 alahai..comeinyeee....




 hari-hari biase pun memang situasi pakai baju bola
ni macam dah jadi kebiasan kat klate
so, memang tak heran la lau setiap kali game
mesti padat punya stadium
 keadaan ni sedikit sebanyak menimbulkan kemeriahan
semangat sayangkan negeri memang terasa macam semakin kuat

aku pernah dengar rungutan ini
"sebab negeri diorang tak ade panggung, tak ade 
hiburan lain tu pasal gila bola"
bagi aku samada alasan tu logik atau tak di guna pakai
kami begini kerana 1 alasan
"kami sayangkan negeri kami"
maka, apabila hal melibatkan negeri, maka kami akan bersunguh-sungguh!!
 
 bile pasukan kesayangan ini kecundang
pastinya kemeriahan bola malaysia akan terasa sepi
stadium akan sepi
kerana mereka telah kehilangan penyokong fanatik
penyokong yang sanggup memenuhi stadium walau
dimana ceruk  perlawanan
penyokong yang mampu menyuntik semangat pemain
dan yang pastinya mereka adalah
penyokong the red warrior


credit : penyokong setia wanita


credit: wawanfaiz.com











credit: kafa & i luv kelantan



ok

babai....papai



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...