Tuesday, 30 April 2013

Nak bagi FREE



Salam...


nak hadiah???



malas cakap banyak


Jemput Like FAn Page saya kalau nak

tak banyak pun




hari last kot...

salam


tak sabar nak tunggu pukul 5.30 untuk tamatkan kerja hari ini. dah sure sure esok cuti kan. bestnya boleh la bermalas malasan dan tido sepuas-puasnya. padahal 1 hari jer cuti. ingat esok nak gi jenjalan la, beli barang sikit. keperluan diri dah nak habis, bedak, syampu, deodoran, & seantero dengannya semua dah nak habis. mentang-mentang dah dapat gaji...laju jer nak beli. lau tak memang tunggu licin habis-habisan la dulu baru nak beli. jap...membazir kan amalan syaitan. kan?


sebab esok hari pekerja, so nak ucap la sikit....Hepi Labour Day....selamat bercuti dan selamat bekerja kepada pekerja yang tak dapat cuti. kerja biar ikhlas tau.





semalam kan, gila apa la tak tau tiba-tiba bermimpi ada orang masuk meminang. ni lau saya cite kat mak saya ni sah-sah dia cakap saya ni gatal nak kawin sampai termimpi-mimpi. bila ingat balik macam kelakar pulak. macam la dah tak ada mimpi lain. 

mintak jauh la mimpi tu terjadi sebab yang datang pinang tu sedara kita jer. wargghhhhhh...tak mungkin!!!

rasanya saya termimpikan hal ni sebab sebelum tido tu saya ada bincang pasal kawin dengan my sayang saya.  tapi bukan la dalam masa terdekat ni. ni lau saya cite kat dia, mesti tak habis-habis saya kena perli. 


Ah...! macam dah kemaruk sangat! muda lagi kot. baru 24 kan..muda kan? awet muda la sebab guna sabun gluta kojic collagen. sangat berbaloi-baloi.


 p/s :jangan lupa lika fan page saya dibawah












Wednesday, 24 April 2013

Tuesday, 23 April 2013

Layan Dua Kalimah Full Movie



salam

lambat betul saya ni. Filem Dua Kalimah dah lama keluar saya baru nak tengok. gara-gara tengok movie ni jugak la sampai tido lewat semalam. tak ape, sebab saya ni minat sangat dengan nora danish yang comel sangat tu maka, layan je la cerita ni.





bagi saya cerita ni memang bagus, mesej yang terkandung dalam cerita ni sangat baik. setiap apa yang kita laksanakan di dunia ni, pasti ada balasan dari Allah.

kecik mana pun benda baik yang kita buat, Allah tetap akan bagi ganjaran. sama la jugak dengan Dosa, kecik mana pun benda tak baik kita buat, tetap ada balasan dari Dia.

lepas jer tengok cerita ni, mata tak boleh nak lelap. terpikir jugak, cukup ke bekalan amal sekiranya, pada saat ni tuhan tarik nyawa saya ni. Masyaallah....





dah banyak kali nak cuba untuk upload cerita ni tapi tak dapat la. tak tahu la kenapa. yang dekat youtube pun dah tak ada.

untuk yang tak tengok lagi cerita ni, search la kat google.



cepat tekan like ye!!
/



Nanti boleh la order Sabun Gluta Kojic Collagen.







ok...



babai...papai




Monday, 22 April 2013

rezeki tu bukan datang dari BOS!!!

salam....

duit banyak ke duit sikit ker, tak cukup sentiasa.bulan ni banyak pulak yang terpaksa kena guna duit. hohoho...hari-hari kalau pikir pasal duit memang buat sakit kepala, sakit jantung, sakit hati.

senang-senang buat tak tahu jer. ada duit kita guna tak ada duit kita diam. kena anggap rezeki tu hak tuhan, kita berusaha dan berdoa pada DIA. Insyaallah akan ada jalannya. Kan?? ke tak Kan?

bulan ni roadtax & insurans keta dah tamat tempoh. tapi takpe, tak perlu susah-susah sebab company bayarkan. tapi malangnya, bila nak pegi renew tak boleh pulak. Ada saman yang perlu bereskan. Aiyo..masa tu tension, tak tahu nak buat macam mana. lastly alhamdulillah, dengan mudahnya bos tolong bereskan. TQ bos.




lepas tu,mak ajak pegi shopping dekat Munduk. tak nak pegi rugi pulak sebab memang dah lama teringin nak jalan-jalan kat Munduk tu, naik perahu pi Thai. Barang-barang kat sana pun murah. lau pegi tak kan nak cuci mata jer. Lastly bos dengan baik hati bagi duit belanja kat kita. Padahal tak mintak pun & dia tak tahu pun kita nak gi jenjalan. Dia cakap " ambik la, boleh isi minyak". Padahal bulan-bulan dah dapat elaun minyak.
 TQ bos!





saya pernah baca satu artikel, dia cakap "rezeki tu hak Allah, Bos hanyalah sebagai Posmen".

so, apa-pun kita kena berbalik pada Allah, kadang-kadang kita bising gaji tak naik la, bonus tak dapat la & macam-macam lagi. Padahal kita lupa Allah yang tentukan rezeki kita bukan Bos!

kan? ke tak kan?


tabung kawin.hihi


oh lupa...kalu nak order sabun gluta kojic + collagen boleh order sekarang ye....

like Fan Page Cantik Blogspot & boleh PM "SABUN". nanti saya akan balas ok.




#p/s:bersyukur seadanya......




Thursday, 18 April 2013

Cantik dengan Sabun Gluta Kojic + Collagen


salam.

dulu-dulu muka saya sangat teruk. masalah jerawat dan muka berminyak. tapi sejak  pengambilan vitamin C dan sabun muka yang sangat bersesuai dengan saya. alhamdulillah masalah tu makin berkurangan. 
diri pun rasa lebih berkeyakinan bila berhadapan dengan orang ramai

kali ni saya nak share kat anda semua. tu pun kalau nak tau la sabun apa yang saya guna. bukan apa, sebab ada yang tanya saya "eh pakai apa, muka dah ok la, tak macam dulu". dengar jer macam tu apa lagi hepi kemain. 

tapi apa pun, kena ingat, nak cantik kena la ada USAHA kan. Paling penting kena rajin, tak kan pakai 2,3 kali terus nak menjadi kan. kena banyak kali dan berterusan. sama la macam kita belajar kan. kena selalu berterusan tau.



sabun ni la yang saya guna, sangat jimat. sebulan lebih untuk satu ketul. tu pun saya kongsi dengan mak. sekali tengok macam kuih lapis kan. comel dan menyelerakan. hehehe...
tapi memang super best power la pakai sabun ni.


sedikit info untuk sabun Gluta Kojic + Collagen

♥ mencerahkan kulit anda dengan membuang sel-sel kulit mati pada lapisan paling
luar secara berperingkat. Hasilnya kulit lebih tampak cerah, muda & tegang.
 ♥ Membantu mengecutkan, mengurangkan, menghilangkan jerawat & kulit
berminyak. Perubahan boleh dilihat seawal 3 hari sahaja

♥ Menyamaratakan ton warna kulit yang tidak sekata

♥ Membuang sel-sel kulit mati pada lapisan pertama kulit sahaja.

♥ Menyelesaikan masalah whitehead/blackhead.

♥ Memudarkan parut jerawat di muka & badan

♥ Mencerahkan kulit muka & badan

♥ Memudarkan dan menghilangkan kesan-kesan hitam di celah-celah lipatan seperti
di ketiak dan celah peha.

♥ Menegangkan kulit.

♥ Menyelesaikan masalah pigmentasi dan jeragat

♥ Anti-ageing

♥ Kelebihan VCO yang terdapat dalam sabun ini mampu melembapkan kulit dengan
serapan yang cepat.

♥ Mengurangkan masalah kekeringan kulit kerana diperkayakan dengan tambahan
Vitamin C & E.

♥ Bagi wanita yang sudah bersalin,boleh gunakan pada badan untuk memudarkan
dan menghilangkan parut ‘stretch marks’.



no edit..parut jerawat kat pipi makin berkurangan
kandungan

♥ GLUTATHIONE, KOJIC, ARBUTIN, LICORICE - agen pemutih

♥ MINYAK KELAPA DARA– bagus untuk masalah kulit

♥ VITAMIN E – untuk hilangkan/pudarkan parut

♥ VITAMIN C–mencegah dari cela, merawat kulit dan cerahkan kulit

♥ COLLAGEN–awet muda

♥ ROSESHIP

cara guna 
~ senang jer cuci muka dengan sabun macam biasa. untuk lebih berkesan biarkan  2-3 minit di wajah anda sebelum bilas.


alang-alang saya dah bercerita, kalau anda berminat saya ada sediakan khidmat untuk anda.
Harga: RM15 + free postage untuk satu ketul (tahan untuk 1 bulan)


kalau nak boleh order di form kat atas sebelah kanan ye

atau 

boleh PM SABUN di inbox Cantik Blogspot






ok...babai...papai














Sunday, 14 April 2013

JERSI THE RED WARRIOR 2013-RM46(Free Postage)


salam



kepada yang tengah bercadang nak beli jersi, kat sini saya ada promosi baju jersi red warrior warna merah. sangat cantik. memang puas hati. harga pun murah




kepada yang berminat boleh like Fan Page Cantik Blogspot


kemudian sila PM JERSI di inbox fan page kami


 ATAU boleh juga isi order form di sebelah kanan blog


harga jersi sama untuk semua jenis saiz.





p/s:*untuk sabah/sarawak kos penghantaran RM3


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...