Wednesday, 3 August 2011

maaf...saya memang tak layak jadi kawan awk



salam
ini entri sedih tau
ok..nak nangis lu lah.hee..boleh??


perlu ke aku tulis ni..hmm..tak pe la kot.harap-harap hati aku akan lebih lega. 
aku tak pasti samada ape yang aku rasa mungkin ade sesetengah orang pernah rasa
aku cite ea. lau tak mo baca pun takpe.tak pakse

sebenarnya aku ade seorang kawan. LELAKI ok. 
dah lama aku kawan nga die. dari aku tak de bf sampai ada bf dan
sampai tak ade bf balik. dari aku studi sampai la dah keje.
selame itu la aku kawan nga die.
aku suke kawan nga die sebab

1. cara die cakap selamba + lawak
2. die memahami setiap ape yang aku cite kat die
3. die suka nasihati aku selepas dengar cite-cite aku
4. die amik berat pasal aku

dan kerana sebab-sebab itu, aku lebih suka berkongsi ape 
aja yang aku alami dekat die.
tiap kali die call aku die pasti akan tanya

"hari ni macam mane? ok? beres tak"


die selalu tanya macam tu. itu yang membuatkan aku senang nga die
die tak de gf. bile aku tanya die cakap tak ade orang nak & 
die cakap die belum bersedia tuk beri komitmen kat sape-sape.

aku ingat lagi mase aku tak ade bf aku pernah cube bagi hint kat die.
aku pernah tujukan lagu dan bagi mesej kias-kias bagai
tapi, die pura-pura tak faham. aku tau mase tu die faham sangat maksud aku
dan bile aku cube je nak cakap terus terang
die akan mengelak! die akan cakap pasal mase depan die.
nak tumpukan pada kerjaya.


bile dapat respon cam gitu....so,fine aku terima! aku pikir
lebih baik tumpu pada studi(mase tu aku duk studi lagi)
bile aku habis studi..kami tetap sama macam tu.
die masih tak cakap ape-ape

"awk..awk tau tak mase tu saya tunggu awk mulakan.....hemmmm"

kami terus kawan, kawan dan kawan macam biase
sampai satu ketika,ade orang merisik aku.
anak kenalan famili aku
aku bagitau die dan die cakap

"walaupun saya tak cakap ape-ape. saya tak pernah berjanji ape-ape. 
tapi sebenarnya hanya awk yang rapat nga saya. saya berharap pada awk. "

aku konfius. pada masa yang sama die suh aku terima. 
katanya mungkin masa depan aku akan lebih cerah dengan 
anak kenalan famili aku tu. so, aku kawan nga anak kenalan 
famili aku tu...mr.M. bagi aku lau ada jodoh ada la.

tapi kawan nga mr.M tak sebest macam nga die
mr.M jenis yang tak memahami aku
tapi, aku tetap terima mr.M jadi kekasih aku. tapi aku tak hepi.
walaupun aku bersama mr.M tapi aku tetap kawan nga die
die ok. masih tetap seperti dulu.

tapi..mungkin sudah tersurat, hubungan aku nga mrM tak bertahan lama
seolah-olah tak ade kesudahan
bile aku tau mak mr.M sebenarnya tak sukakan aku dan 
nak cari menantu yang punya kerja lebih bagus
aku dan mr.M dah semakin jauh.
masing-masing wat hal sendiri.tanye kaba jarang sekali

tapi aku masih tetap berkawan nga die
setiap ape yang berlaku aku tetap kongsi nga die
tapi sejak  berbulan-bulan yang lalu..die dah berubah
die jarang call aku, text aku pun tak.die cakap die ade masalah
aku tak tau masalah die.sebab die tak nak bagitau

mungkin die dah tak sudi kawan nga aku.aku sendiri pun tak pasti
mesej-mesej aku jarang sekali di balas

sejak dah lama tak bertanya kaba tibe-tibe aku dapat tau die ada gf
itu pun bukan dari mulut die sendiri
aku tau bile tengok post & komen-komen dekat fb die

dulu aku pernah tanya die pasal hal ni bile die letak gambar pompuan dekat fb die
 walaupun aku tau pompuan tu dianggap kakak pada die dan jawapan die

"itu kakak saya la...saya dah anggap die kakak saya. tapi lau saya ade 
gf pun tak salahkan"



"dan sekarang awk betol-betol dah ada gf. ye! betol cakap awk.memang tak salah
dan saya harus gembira bile awk dah jumpa kebahagian awk"

"tapi kenapa...kenapa saya rasa tak senang
dan kenapa saya sebak bile baca komen bahagia sidia dan awk kat fb"

sungguh! aku sendiri tak paham dengan diri aku




aku tak patut bersedih bile kawan baik sendiri sudah temui kebahagian die
kejam kah aku. aku memang bukan kawan terbaik!



pstt: maafkan saya..saya tak layak jadi kawan awk kan?



ok

babai...papai




        























2 comments:

  1. ade hikmah di sebalik ape yg terjadi..kebahagiaan dtg bsama kesengsaraan:)

    ReplyDelete
  2. insyallah..harap-harap akan ade bahagia nanti

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...