Thursday, 20 December 2012

cinta biar ikhlas

salam

cinta lau tak ikhlas tak ada gunanya.
tak akan kekal lam

 
 
 "kalau benar awk cintakan seseorang terimalah dia seadanya, sikapnya,
perangainya, baiknya mahupun keburukannya"

"cinta yang sempurna adalah cinta yang saling lengkap melengkapi, 
anggaplah kekurangan dirinya sebagai kelebihan tuk diri awak"



ok..tu je
 
 
babai...papai




Thursday, 13 December 2012

Rutin Harian



Salam

bangun pagi dan buat apa yang patut, siap-siapkan diri, pegi dapur, breakfast ala kadar, amik kunci keta, panaskan enjin, vrommmmmmm….terus pegi keje. Ops lupa…singgah umah Dila, amik dia terus gerak.

muka boring


Sampai ofis, tengok keta staf lain dah ada. Alamak…saya lambat lagi la ni kan. Tak pe bukan lewat sangat pun. Biase la kan. Masuk bilik on laptop, bukak fb. Ceh! Semangat! Ala..yang lain pun sama, duk mengadap paper pagi2. Saya bukak Fb bukan apa, just tengok new jer. Bukan tagging, posting apa pun.

And then, teruskan buat keje apa yang patut, selesaikan apa yang perlu, yang penting buat payment. Ha..tu la keje saya hari-hari.buat payment..buat payment..update transaksi, rekod transaksi, dan lain-lain hal.

Masuk tengahari perut rasa lapar sangat…hmmm..nak makan apa ya. Tapi Alhamdulillah, hari ni bos punya sepupu belanja. Wah…terima kasih ye sangat-sangat.

lunch dengan pizza


Kenyang…rase mengantuk lak. Kalau la boleh tido kan best. Krohhhhhhhh…krohhhhhh. Tapi gua masih ada keje la beb. Kena pegi selesaikan urusan kat bank. Ye..tu pun keje saya hari-hari.adoi…sabor je la.

Balik bank, masuk ofis, smbung keje balik. Sedar tak sedar pukul 5.30ptg, loceng berbunyi. eh tak, tak ada loceng pun. So, boleh balik. Itu time beruntung, tapi lau tak bernasib baik pukul 7 la saya balik.
Huhuu…terharu sangat


 p/s: macam tu la hari-hari....


ok...babai...papai





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...