Saturday, 27 August 2011

NORA ELENA jadi mangsa






credit: forum cari



habis la nora elena....







muaahhh...muuahhh




salam

nak bagi korang kiss ni



tak marah pun


sila la...sila






















































sanggup tak?






ok




babai...papai











blogger misteri di blog aku...



salam


aku makin malas nak update blog
keghairahan raya mengatasi segala-galanya
masuk ofis arini pun ntah ape-ape dah
otak asyik pikir kat kampung jer

sebenarnya hari ni jauh di sudut hati
memang niat tak nak wat entri
tapi 
di sebabkan aku amat eksaited
dengan seorang blogger misteri di blog 
aku
maka tercipta la entri ini



nak tau sape yang misteri

tengok ni









memang misteri sungguh

nak tau kenape misteri


ok! 
meh sini nak cite


emm..beliau ni sebenarnya
seorang
yang
amat amat misteri
misteri sangat tapi bukan 
menteri
jangan silap paham lak

ok la
aku malas nak cite sebenarnya
senang kire macam ni la
lau korang nak tau sangat



tapi jangan lupa datang balik tau


ok



p/s: jangan biarkan hidup anda di selubungi misteri




babai...papai





Friday, 26 August 2011

macam ni ke cara nak ngorat aku??

salam


tibe-tibe jer rase nak cite
pasal ngorat mengorat ni
bukan ape sebab semalam aku sakit hati sangat 
nga mamat bangla yang keje
kat kawasan perumahan ni
aku rase macam nak tumbuk-tumbuk jer muka die

jatuh standart wei mamat bangla yang nak ngorat
huwaaaaaaa
dah tak de lelaki melayu ke kat malaysia ni
yang budak-budak  duk kat situ pun
kemain lagi gelak tengok mamat tu duk usha
malu tahap kritikal dah



pliss la abang-abang bangla ke indon ke biaknam ke nepal ke
adik tak berminat nga lelaki obersi
walaupun artis-artis duk kejar lelaki obersi
tapi bukan adik ye
paham tak??









walaupun hidung mu mancung, tubuh mu sasa
badan mu tegap, tapi bau mu tetap busuk huwaaaaaaa
tapi tetap adik tak tergoda
sebab adik ni hanya tergoda pada lelaki warganegara
malaysia sahaja!!!
nak tau kenapa?
sebab negara adik merdeka 31 ogos
tak sama nga negara abang-abang semua
hehehe
paham??

yang pasti & lagi nyata
sebab utamanya
aku memang tak suke
tak suke!!!
tak suke!!!
tak suke!!!




ok

babai..papai








p/s; menunggu follower ke 200









tazkirah Jumaat..top-up puase



salam

hari ini aku undung khas ustazah
muda dari saudi arabia yang fasih cakap  melayu
sebelum balik cuti raya
ustazah ni nak bagi tazkirah sikit untuk korang-korang semua
dan untuk aku sekali
tanpa membuang masa 

dipersilakan


ustazah sally wanny
hai..saya la ustazah sally wanny
saye suke pakai furdah tau


assalamualaikum..hari ni ustazah nak cakap pasal top up puase
maksud ustazah ialah top up puase ni ialah puase sunat
 enam hari di bulan syawal
puase enam ni korang boleh buat sepanjang bulan syawal
samaada berturut-turut ataupun terpisah.
tapi 1 syawal tak boleh puase ok!


Nabi SAW bersabda yang bermaksud: 
“Barang siapa berpuasa Ramadan (penuh) lalu diikuti dengan berpuasa enam
hari pada Syawal maka dia seperti berpuasa seumur hidup.”

Nabi SAW yang bermaksud: 
“Berpuasa sebulan (pada Ramadan itu disamakan) dengan sepuluh 
bulan berpuasa dan berpuasa enam hari selepasnya (di bulan
Syawal disamakan) dengan dua bulan berpuasa, maka yang
sedemikian itu (jika dicampurkan menjadi) genap setahun.”


Puasa sunat Syawal ini adalah untuk menampung kekurangan yang 
ada ketika puasa Ramadan kita. Misalnya, kebanyakan daripada kita hanya 
berpuasa secara menahan lapar dan dahaga saja. Sedangkan, perkara lain 
harus diberi perhatian seperti puasa telinga, lidah dan sebagainya.
Maka puasa sunat Syawal adalah untuk menampung 
kekurangan yang terdapat dalam puasa fardu.
 

ok

itu saja tazkirah ustazah pada hari ni
maaf la ustazah nak cepat ni sebab nak balik
arab saudi lak...kat sana raya awal 1 hari
yahooooo..suke..suke
assalamualaikum
semoga berjumpa lagi


selamat beramal tau





ok
maceh ustazah
sebelum tu terima la sedikit cenderahati 
tak seberapa ni


taraaa...




selamat jalan ustazah
babai..papai








Thursday, 25 August 2011

klon baju kawin memey






salam

cer tengok baju kawin si memeh ni







dan


tengok ni pulak





 ini baju kawin melania knauss'dior

yang tang bawah tu cam sama jer


ke aku yang tak reti nengok



ok



babai...papai





kena interview nga TV3...yeaahhhh..aku dah femes



salam



ini story semalam punye

sedang kusyuk aku duk wat keje
tibe-tibe masuk seorang lelaki
dalam ofis
tibe-tibe hatiku menghantar mesej kat otak
dan otak pun hantar balik kat hati
hati pun cakap "hensemnye"
dan mulut pun terus tersenyum
kemudian die pun datang ke meja aku dan cakap


"assalamualaikum...saya dari tv3"

"hah..tv3?kenape ye"
(wei..ni mesti aku dah jadi blogger paling femes sampai tv3 
datang cari aku...sobs..sobs terharunye)


ok la,senang cite ko baca sendiri sesi interview aku bersama tv3


ini bukan cubaan ini betul-betul ok



TV3: saya datang ni tuk bagi promosi Mayfair. awk pernah dengar pasal mayfair

aku : Mayfair?pernah..lam tv

(terus aku jadi keliru..tadi cakap dari tv3,sekarang nak promote mayfair, ni sah-sah promoter mayfair.adoii..hancur harapan ku.sob..sob..tertipu)

tv3: ok..kat sini kami ada tawarkan 3 pakej( sambil keluarkn brochure lam fail die). pakej 1 tuk facial bla..bla..Pakej 2 tuk hilangkan stress  bla...bla...dan pakej 3 lak tuk bla...bla...

(sori..memang aku tak masukkan lam otak pun ape yg die cakap, sebab..kecewa.huhuhu)

aku: berapa tuk semua ni

tv3: semua ni dalam seribu lebih. kalau awak amik ketiga-tiga pakej. kami akan bagi 1 lagi pekej percuma.

aku: mahalnya

tv3: (senyum) emm..tuk hari ni. lau awak daftar dan isi kupon ni( sambil tunjukkan kupon) berharga Rm29.90 awk akan dapat free tuk ketiga-tiga pakej tadi.

aku: hahh? free...betul ke ni. xkan la harga beribu boleh dapat dengan hanya bayar seceput ni

tv3: betul.lau awk tak percaya. tengok ni kupon-kupon yang orang yang dah daftar

aku: em..xpe la. saya tak nak

tv3: betul ni. rugi la..ini kami promosi tuk hari ni je

aku: tak pe..tak pe..saya tak nak

tv3: emm..daftar la tuk mak ke kakak ke

aku: tak pe. time kasih je la.

tv3: ok

terus die blah.





aku rase mamat tv3 ni menipu sebab:
1) mula-mula die cakap dari tv3,pastu promote mayfair lak

2) lau mayfair ada wat promosi facial bersama tv3, tak nampak lak kuar 
iklan tuk pakej-pakej semurah tu kat tv3.ke aku yg telepas pandang?

3) aku pernah tanya ada spa yg iklankan promosi semurah itu.
tapi bile pegi..ada caj tersembunyi yg dikenakan.

terus hilang kehenseman mamat tv3 tu dalam hati aku


fiza..fiza..betul ke mayfair wat promosi semurah RM29.90 ni??




lau mamat tv3 tu tak menipu alangkah ruginya aku. huwaaaaaaaa






p/s: jangan percaya pada orang yang hensem.hehe



ok 

babai..papai









Wednesday, 24 August 2011

aku dapat kad raya dari artis...korang dapat??



salam

masuk jer ofis 

pagi tadi tibe-tibe tengok ada sampul

kat atas meja


sekali bukak...perhhhhh



kad raya lorhhhh


bukan satu tapi lebih dari satu kot









korang tau dari sapa??


cer tengok ni











tq lisa surihani

tak sangka lisa masih ingat kat kawan lame ni




sat...sat...ade lagi










tq akak siti...

walaupun saya dah lama tak contact akak tapi 
akak masih ingat saya rupanya

sob...sob..terharu...












tq abang mawi
kirim salam kat akak ekin ye









 tq akak linda
susah-susah je bagi duit raya & kad raya kat kite
makin cantik la sekarang

nanti raya mak jemput datang rumah tau










tq kak ita bagi duit raya

takpe saya tau akak sibuk nga shooting

tu pasal tak sempat nak bagi kat raya kan

tak pe..tak pe..saya tak kesah pun

alololo..jgn risau..saya tak marah pun









tq liyana
ingat lagi kat kawan lame awak ni ye

walaupun dulu awk pernah rampas bf saya

tapi..tak pe..tak pe...saya dah maafkan

benda lame..saya dah tak ingat dah pun.

ok dear..:)










jap..jap...jap



lupa..akak siti pun ada bagi duit raya gak
tq..tq sekali lagi


haiahhh...susah-susah jer

 akak siti..yang Datuk K punye mane??
 lupe bagi ekk?






 upin ipin pun menyibuk nak kasi gak



tq ye adik upin ipin

comel je sampul ni





ok



ape-ape pun tq la sume yang menyusahkan
diri bagi kad tuk aku ye


maafla tak sempat dah nak balas balik
sebab aku tanya posmen tadi die cakap
die dah nak cuti balik kampung dah
muahahhahaha

korang tak kesah kan?
kan



p/s: aku rase aku tak bermimpi..tapi aku cari-cari kad tu semua
tak de la...maybe korang curi kot. sebab aku tau korang jeles kan.




ok
babai...papai




wordless wednesday...cer teka





salam




cer teka bape wajah yang ade



p/s: fokus...fokus...fokus





ok



babai...papai





Tuesday, 23 August 2011

Seluar dalam untuk raya..




salam


bile raya semua benda nak baru kan

baju baru

kasut baru

tudung baru

beg baru

muka baru




tapi tu semua luaran


yang dalaman macam mane?

aishhh!! mestila kena baru gak kan




ha...tengok ni seluar dalam baru












































lawa tak..lawa tak?


mesra alam lagi







ok




babai






dialog SUAMI & ISTERI




Sepasang kekasih sedang asyik memadu asmara di tepi sebuah tasik, sambil berbual-bual mesra...

Makwe: bang, andaikata saya menjadi bintang...

Pakwe: abang kan jadi Ultramannya

Makwe:kenapa pulak, sepatutnya abg jadi bulan purnamalah

Pakwe:Salah tu, kan ultraman ada bintang kepunyaannya

Makwe: gitu... kalau saya jadi bunga

Pakwe: Abang jadi tukang kebunnya

Makwe: Kenapa bukan kumbang

Pakwe: Sebab kumbang keje dia hanya menghisap madu..sedangkan tukang kebun kerjanya menyiram dan membaja bunga tu setiap hari

Makwe: Wah! hebatnya abg nie... begitu pandai berkata-kata


Setelahpuas berbicara dan bergurau senda, bangunlah pasangan kekasih tersebutuntuk bersiar-siar... tiba2 si makwe tersepak sebatang tunggul kayu,dan jatuh tersembam ke tanah...bedebik!!!!!! macam nangka busuk daa!!!!

Makwe: Aduh!!!! sakiknya be, (awek tu rupanya minah kelate)

Pakwe: cilako! punyo tunggul kayu... .buto ko!!!!!, tak nampak ko oghang naklalu(rupa2nya si pakwe tu orang N9)... sayang takde apa2 ke?

Makwe: Takde sikit je bang... cuma luka sikit jer dahi nie

Pakwe:Nasib baik tunggul kayu, kalau orang tadi memang nahas abg kejekan.


Memang telah ditakdirkan jodoh mereka berdua... selang beberapa bulan
selepas itu pasangan kekasih ini pun mendirikan rumahtangga... 2 tahun
kemudian, si isteri teringat kembali kisah yang lalu sewaktu membawa anak
mereka bersiar-siar di tasik yang sama ketika bercinta dahulu,

Isteri: Bang, ingat lagi tak tempat nie?

Suami: Masakan abg boleh lupa

Isteri: Kalau saya jadi bintang

Suami: Abang jadi beginilah

Isteri: Kenapa bukan Ultraman...

Suami: Kat Malaysia mana ada Ultraman... kat Jepun adalah... apa lah awak nie

Isteri: Kalau saya jadi bunga

Suami: Abang jadi beginilah

Isteri: Apa abg nie... cakaplah betul2

Suami:Apo kono eh dongan ekau nie... dah buang tebiat ko, tak nampak anakkito tu... .kalau dah abg jadi Ultraman ngan ntah apo apo ntah laie,sapo nak bagi makan kek anak kito tu... .yang mengado-ngado nak jadibintang tu buek apo

Isteri: Abe nie tok supo dulu... .tok rometik lasung, mete2 la saya nie doh tok comey lagi...

Suami: Takdo nak romantik kosmetik do... .


Selepas puas duduk sambil berbalah, maka berjalan pulanglah keluarga tersebut... .tiba2 si isteri tadi tersepak sebatang tunggul kayu(mungkin tunggul yg sama), lalu jatuh gedebuk!!!! ke tanah...

Isteri: Aduh abe sakik nyo!!!!!

Suami: Apo kono eh awak nie... .buto ko, punyo bosa tunggul tu tak nampak ko!!!!!!!!!!





p/s: macam ni ke lau dah kawin???




Monday, 22 August 2011

Blogwalking sebelum raya






jom kite blogwalking sebelum raya
dah raya nanti mesti tak sempat daa nak bw bagai

ok!

dikesempatan ni nak ucapkan 
selamat Hali laya maaf zahir & Batin


lau ada salah & silap harap di ampunkan



ok!




babai...papai



P/s: nak join klik banner kat atas tu k!!











Kisah SUAMI & ISTERI





Ada sepasang suami isteri yang dah lama kawin..Si laki ni ada satu tabiat
buruk iaitu setiap kali bangun tidur mesti dia kentut, kentut
puaka gitu sebab bunyi dia menggegarkan bilik tidur dan baunya ya rabbi tak
leh nak cerita nanti pembaca muntah pulak
>>>


Si bini ni memang sokmo komplen pasal kentut tue dan banyak kali
termuntah sebab tak tahan? tapi si laki dengan muka penuh selamba
menjelaskan,  kentut tu perkara semulajadi yang baik untuk kesihatan.
>>>

Satu hari si bini yang dah lama tak tahan perangai si laki
berkata,


"  satu hari nanti awak kentut bukan sahaja angin yang keluar? semua isi
perut  awak pun akan keluar sama, masa tu baru padan muka awak?",


si lakicuma  sengih jer.
>>>

Hari raya korban pun tiba keluarga tersebut banyak dapat daging
dan  dalam banyak2 bungkusan tue ada perut lembu, hati, paru-paru. maka
timbullah idea si bini nak pekena laki dia.Masa laki dia tengah seronok tido dia
telah longgokan perut lembu yang berjela2 betul2 kat bontot laki dia,
lepas tu  dia pun ke dapur untuk menunggu aksi seterusnya.
>>>

Dipendekkan citer.maka laki dia dia pun bangun dan macam rutin
biasa dia melepaskan das das kentutnya yang maha dahsyat bunyinya dan maha
busuk baunya. si bini tunggu dengan penuh khusyuk.
>>>

Dari dalam bilik tido terdengar suara laki dia terjerit sakan,
hysteria gitu. sibini tertonggeng tonggeng dan guling2 ketawa. 20 minit
pastu silaki pun ke dapur untuk sarapan.. sibini pun buat donno dan control
macho....
>>>

"masin betullah mulut awak? habis tali perut saya terkeluar
macam yang  awakcakap hari tue". 

  
Kata laki dia bersungguh-sungguh.

"Habis tue abang buat macam mana?" 


tanya sibini sambil control suara dan perut yang nak pecah sebab nak ketawa. 

"nasib baik abang tak panic abang terus ke
bilik air, dan sekarang dah settle..."

 


>>>  

"abang buat macam mana?" Tanya sibini agak suspen.

"Dengan menggunakan  jari sahaja abang berjaya memasukkan balik semua isi perut abang
tadi?tak  payah susah2 pegi hospital untuk operation" 


Si bini terdiam kaku











keBODOHan yang amat-amat BODOH









Suatu hari ada dua orang kaya sedang duduk di cafe, sambil menggosip pemandunya.

Orang kaya I : 

 
" Hei, kau tau tak, pemandu aku ini bodohnya setengah mampus !
Kalau kau tak percaya cuba lihat nie."

Terus dia panggil pemandunya si King Kong 


" King Kong, ini 10 ringgit, pergi ke kedai kereta, dan belikan aku Mercedez."

King Kong pun menjawab dengan sopan, 


" Yes Sir !! Right A way !!" 


Dengan pantas terus ke kedai kereta.

Orang kaya I itu beritahu ke temannya, 


" Nampak? Apa aku cakap....dia buat betul-betul" 



Orang kaya II : 


" Haha....itu belum apa-apa, kau nak tengok, pemandu aku lagi teruk dari itu. 
Biar aku tunjukkan pada kau." 

Terus orang kaya II memanggil pemandunya Rambo. 

" Rambo, pergi ke rumah aku, cuba lihat sama ada aku ada kat rumah ke tidak ?"

Rambo: " Yes Sir !! Right A Way !!" 


dan dia terus cabut ke rumah tuannya.

Orang kaya II beritahu kepada temannya tadi, 


" Nampak apa yang aku cakapkan ? Dia tak ada otak untuk berfikir,
mana boleh aku ada di dua tempat yang berbeza dalam satu masa.

 



Tidak berapa lama kemudian, kedua pemandu itu bertemu di jalan, 



King Kong :

 
" Ehh you know, my boss is very stupid laaaahhh. 
Dia kasih aku 10 ringgit dan suruh aku beli mercedez di kedai kereta, 
mana boleh ?? Kau kan tahu sekarang kan hari minggu. Semua kedai kereta tutup!!" 

 

Rambo :  


" Kau fikir boss kau stupid ha ? boss aku lagi stupid!! 
Masa dia suruh aku balik rumah lihat, apakah dia ada di rumah.....
Padahal dia kan boleh check sendiri telefon je la ke rumahnya!!"

































SKODENG minah



salam


astaga...bulan-bulan puase pun
ada yang buat keje tak senonoh


tak tau la nak cakap ape



diorang ni memang dah hati hitam legam dah


aiyooo


korang tengok la gambar ni

pastu bagi pandangan bernas korang sikit



































 






ok





babai...papai




PERMOHONAN KEMASUKAN KE PROGRAM PENGAJIAN POLITEKNIK KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA (KPT) SESI DISEMBER 2011








Saturday, 20 August 2011

Posing MAUT..memang nak tempah maut ni..





salam
 
entry ni tuk korang-korang yang suke posing
POSING MAUT TAPI JGN SAMPAI MEMAUTKAN DIRI


tapi lau dah ajal

nak wat camne kan






ok la tengok gambar mak gadis ngah posing ni







1,2,3...tennyummmm





amboiii..amboiii kemain lagi ko nyahhh!!!












oppsssssssss












gedeeeeeebUKKKKKKKKK













hikhikhik




p/s: moral of d story JANGAN PAKAI SKIRT PENDEK




Ok








babai...papai











GAMBAR...Titi Gantung..jangan tengok !!



 
 
 
salam

jangan tengok lau anda

 rase tak nak tengok

saya tak nak jamin ape-ape
 
 

















CAKKKK!!!!!








ok



babai...papai




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...