Wednesday, 29 May 2013

Banyak Sangat

salam

tak tahu nak selesaikan yang mana dulu. Bila dihitung-hitung banyak jugak benda yang saya tak setelkan. hari tu..dah lama dah sebenarnya... kad atm cimb rosak, tak tahu la kenapa, merajuk agaknya sebab duit banyak sangat, haha. tak sempat-sempat lagi nak gi bank, nak betulkan kad tu. paham-paham ler, kalau duit terlampau banyak, cenggitu la, rosak pun rosak la.


lepas tu, nak buka akaun amanah saham kat pos malaysia, tak jugak buat-buat lagi. padahal tiap-tiap minggu gi pejabat pos. tapi adalah jugak usaha, pegi la amik borang, dah isi dah. submit je tak lagi. kononnya nak menabung la kat situ. tapi sen pun tak da. sob..sob...



lepas tu, i/c pulak rosak. herh! macam-macam hal. tak nak buat tak boleh pulak. sebab tu benda yang sangat penting kan. rupenya...eleh satu hari jer dah boleh siap.









jeng...jeng..jeng...lawa tak? lawa tak? hoi...jangan pandang lama-lama. malu i. nasib baik jugak la yang lama tu rosak, merasa la dapat yang baru, kalau tak, memang tak la kita sesaje nak pegi tukar ic tu.
bukan apa, kekadang urusan dengan gov ni leceh sikit. nak kena buat itu, buat ini. yela...dah prosedur memang macam gitu, tak boleh salahkan diorang kan. tapi itu la, sebab M A ma L AS las = malas punya pasal






korang!!!agak-agak gambar kat atas tu, layak tak kita apply jadi model. haha...perasan! tak cukup inci pun ada hati. tak la wei, bukan apa, tengok gambar tu nampak macam tinggi jer. hehhh...senyum. tak perlu kata apa-apa.

ok la...dah pukul 5, gua nak pulang.

sudikan la tekan like fb mak cik kat bawah ni ye. tak kena bayar pun. nak beli jer baru kena bayar.hihi

#yang dah buat payment semalam, saya dah pos ye.



Saturday, 18 May 2013

Mohamad Zamri Ramli

salam

petang-petang ni kalau rasa mengantuk, ni la ubat dia. buka blog. hihi. nak review pasal sorang pemain bola sepak TRW ni.

Zamri Ramli


tapi saya tak banyak sangat ikuti pasal pemain ni. lagipun dia ni tak ada terkenal sangat. tapi kadang-kadang tu saya suka jugak tengok dia main.


 BIODATA ZAMRI RAMLI

Full name Mohamad Zamri bin Ramli
Date of birth 23 November 1990 (age 22)
Place of birth Rantau Panjang, Kelantan, Malaysia
Height 1.68 m (5 ft 6 in)
Playing position Defender

Current club Kelantan
Number 14
 2007-2011 Kelantan President Cup Team


 *INFO dari wikipedia




cakap pasal si zamri ramli ni, saya ada satu cerita. disebabkan sekarang ni banyak sangat fake fb jadi saya memang keliru. ada satu kali tu, saya tegur la. tapi rasanya ni bukan Fb original Zamri Ramli




kalau nak baca pasal player hebat...klik sini

kalau nak baca pasal player kacak...klik sini

kalau nak baca pasal player hensem...klik sini


hohoho....tu jer nak share. jangan lupa like fan page saya dibawah.TQ



Safi Selamat & Suci

salam

minggu lepas, pencuci muka yang saya guna kat pejabat ni hilang. lupa letak agaknya. cari serata dalam beg tak jumpa-jumpa. lepas tu nak beli yang lain, tak beli-beli. so, bawak la yang kat rumah tu, habis kerja, bawak pulak balik rumah pulak. hurh!! menyusahkan. hari ni, kena jugak pegi beli.

lepas tu tengok ada iklan Pencuci Muka Safi yang baru...berasaskan buah Manggis. Eh! Comel la pulak. macam nak jer try.


Dah la warna purple. saje je kan nak buat saya jelous. Safi comel ni bertindak membersih tanpa mengeringkan kulit wajah biarpun digunakan beberapa kali sehari. Kaya dengan antioksida dan nutrien, penggunaan berterusan juga membantu mempercepatkan pencerahan kulit. Cubalah. Kulit pasti lebih halus, berseri dan bertambah cerah secara semula jadi.





kemain lagi iklan ni membuatkan saya rasa tak sabar-sabar nak guna.kalau awak-awak semua nak tahu lebih lanjut lagi sila la ke safi.com.my.


tak lupa jugak...jangan segan silu like fan page saya di bawah



Thursday, 16 May 2013

Terkenang-kenang SKBJ...

salam...

selamat hari guru..dulu masa sekolah rendah kalau hari guru sibuk cari hadiah nak bagi kat cikgu-cikgu. tak kesah hadiah apa, janji ada hadiah nak bagi. ada bagi tisu, ada bagi pen tak pun beli bunga kat koperasi sekolah. haha...kemain hepi sebab kalau hari guru tak payah belajar.ada sukaneka, boleh main sekali dengan cikgu. dalam kelas siap buat jamuan lagi. lepas tu boleh la pegi jalan-jalan kelas orang lain.

tengok adik saya duk sibuk cakap pasal hadiah semalam rasa rindu pulak nak kembali semula di zaman sekolah


inilah sekolah saya dulu. banyak kenangan kat sekolah ni. masa darjah 6, takut sangat dekat cikgu matematik, hari-hari bagi 20 soalan. lepas tu esoknya kena buat jalan kira dekat papan hitam, yang mana kena nasiblah. tapi sebab dia garang, dapatlah A subjek mate tu. time kasih cikgu...

"inilah sekolah kami
jdi kebanggaan semua
guru yang berdedikasi mencurahkan ilmu
di dada....
kami murid berjiwa besar untuk maju
berjasa...."

lagu sekolah saya...lupa lirik dah! hehe...


okla....sekolah menengah kita review nanti hari guru tahun depan. hihi...boleh?


p/s: untuk yang nak kulit sihat, gebu dan mulus, Like Fb dibawah

babai....papai



Tuesday, 7 May 2013

DIAN'Z VITAMIN C & E + WHITENING COLLAGEN

assalamualaikum







1. Vitamin C & E berapa harga ? cara makan ?
RM80.00 SEMENANJUNG / RM85 SABA SARAWAK TIDAK TERMASUK POS***free post jika beli dgn sy** . ambil satu biji selepas sarapan dan 1 biji sebelum tidur. Jika anda ada gastric makan 1 biji selepas sarapan sahaja.sebotol 60biji untuk sebulan



2. Vitamin C & E selamat ? halal ? dan ada pengesahan KKM?
Yea , pasti halal, product bumiputra dan di buat di kilang bertaraf GMP yang di luluskan oleh kementerian kesihatan

3. Vit C & E sebenar nya untuk apa?

untuk memutihkan kulit,mengurangkan dan menghapuskan parut jerawat dan jeragat,menbantu pertumbuhan sel baru..

4.kalau kita stop ambil vit C & E ni.adakah ada efek buruk ?n apa akan terjadi apa kulit kita?
kalau stop tidak akan beri kepada anda seperti jerawat atau jeragat .tetapi kulit yang putih dan bersih mungkin akan kembali kusam..sbb zat2 vitamin dalam badan telah berkurang..tnya knp diri anda.jika produk yg baik utk tubuh anda knp perlu berhenti ?

5. Berapa lama untuk melihat kesan selepas ambil vit C & E ni ?

Depend atas metabolisme masing2.ada yang cepat ada yang lambat. Paling cepat 3hari.paling lambat 3bulan. So jgn baru makan sebulan dah give up ye

6. boleh campur makan vitamin lain jika makan vitamin C & E ?
Tidak di galakkan jika ia adalah vitamin c + pure collagen + glutathione.sbb takut overdose.tetapi jika campur dengan vitamin garlic,ikan or vco tiada masalah Tapi kalau anda rasa anda cukup keperluan vitamin dalam badan anda, xperlu amik any supplemet lagi dah.

7. Perlu ke pantang apa2 untuk ambil vitamin C & E ni ? seperti kafein,seafood?

ya anda perlu elakkan kafien dan air karbonat utuk kesan yang lebih cepat tetapi anda bleh ambil seafood seperti biasa.vitamin ini mggunakan collagen ikan talapia. tidak meberi alahan kepada individu yang alahan seafood

8. Vitamin C & E ni sesuai untuk semua peringkat umur ke?


• Sesuai .sy syokan untuk wanita yang sudah balgih.. kalau belum baligh masih kanak2. Agak tidak sesuai.hormon pun masih muda remaja.. 16tahun dan ke atas.selalonya umur 40an da stat ada jeragat.stil blh makan.untuk pudar kan jeragat

9. Vitamin C & E ni untuk muka je ke?


• Vitamin C ni bertindak sama rata pada keseluruhan badan kita jgk. Vitamin c & e ini akan cair.dan akan salur melalui darah..mana mungkin darah pergi kt muka je kan ? Takkan muka kita je nak putih licin cantik berseri kan? Badan kita pun juga nak putih cantik berseri juga. Betol x?

10. vitamin C & E ni mengemukkan tak ?

Hoho kalau ia mengemukkan .SAYA org pertama yang cabut lari dulu. Hehe ia tidak mengemukkan.

11. mengandung dan menyusu boleh ambil ke vitamin C & E ni ?

ye boleh utk ibu menyusu dan mengandung. Sbb sy sendiri mengadung sy makan dan sy n baby sihat tetapi jika anda ragu2..anda boleh bawa vitamin berjumpa doctor untuk kepastian.. keselamatan baby Adalah yang utama kan ?

12. Tengah berpantang boleh makan ke ?

boleh tetapi pendpt sy tak galakkan.sbb anda makan bersama jamu yang panas..lada hitam.so habiskan pantang anda dulu..hanya 44 hari kan ? sabar la kejap .kelam kabut nak pergi mana ? hahaha,,

13. MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan vit C & E ini ?


Iya, selamat dan disarankan untuk memakan vitamin ini kerana ia menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause

14. Waktu datang bulan (period) boleh makan vit c tak?
Datang bulan boleh ambil mcm biasa.tiada masalah

15. Penyakit kronik darah tinggi/sakit buah pinggang/jantung/kencing manis dll boleh mkn ke?

jika melibatkan ubat doktor... sila rujuk doktor anda dahulu

16. saya ambil pil perancang..boleh ambil ke vitamin ni

yess..boleh :)






 
UNTUK ORDER BOLEH PM SAYA DI FAN PAGE FACEBOOK DI BAWAH


 


/




ok...babai....papai..



 

Thursday, 2 May 2013

15 ciri-ciri lelaki romantik


 salam.....





Cara untuk mengenali lelaki romantik adalah mereka mempunyai ciri-ciri yang berikut :

1. Lelaki romantik suka menonton cerita-cerita yang bertemakan cinta.


2. Lelaki romantik mudah mengucapkan sayang kepada pasangannya.


3. Lelaki romantik akan memeluk isterinya lebih dari tujuh kali sehari.


4. Lelaki romantik sering memberikan kejutan kepada pasangannya seperti memberikan hadiah pada hari-hari bersejarah mereka berdua seperti pada hari kelahiran, ulangtahun perkahwinan dan sebagainya.


5. Lelaki romantik akan sentiasa ingat kepada pasangannya ketika mereka berjauhan dan akan membelikan sesuatu kepada pasangannya jika mereka pergi ketempat yang jauh.


6. Lelaki romantik akan memegang konsep lady’s first. Mereka akan mendahulukan pasangan dalam apa jua hal sebagai tanda menghargai dan menghormati pasangan.


7. Lelaki romantik sangat setia pada pasangan.


8. Lelaki romantik biasanya memanggil pasangannya dengan panggilan manja dan lembut.


9. Lelaki romantik akan mengajak pasangannya berbicara jika melihat wajah pasangannya tidak ceria.


10. Lelaki romantik biasanya ikhlas dalam memohon maaf sekiranya mereka melakukan kesalahan kepada pasangannya.


11. Lelaki romantik akan sedaya upaya tidak akan melakukan kesalahan kepada pasangannya kerana mereka tidak akan sanggup melihat pasangannya terluka dan bersedih.


12. Lelaki romantik tahu makanan kegemaran pasangannya dan akan memesan makanan untuk pasangannya setiap kali keluar makan.


13. Lelaki romantik akan membukakan pintu kereta untuk pasangannya.


14.Lelaki romantik adalah lelaki yang mengajak pasangan ke arah kebaikan dan menegur dengan baik pasangannya jika pasangannya melakukan kesalahan.


15.Lelaki romantik adalah lelaki yang tidak akan membiarkan pasangannya dalam kesusahan.






Jemput like Fan page saya:







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...