Sunday, 8 July 2012

ber untung

salam

saya kat pejabat lagi ni
saje nak tunggu jalan tak sesak dulu baru nak gerak balik
malas rasenya nak berhadapan dengan suasana yang macam tu
sangat tak suka

kalau entri minggu lepas, hati saya tak ok
tapi alhamdullah sekarang saya dah ok
dan saya juga rasa sangat beruntung di lahirkan
dalam persekitaran begini
benda yang terjadi ni telah membuktikan bahawasanya
masih wujud lagi orang-orang yang sangat prihatin

hari rabu lepas saya ke KB mall
dengan kawan saya
niat di hati nak survey kasut yang omel-omel
kawan saya lak nak shopping baju raya
kemain awal lagi nak shopping raya

lepas penat jalan-jalan
saya pun ajak la kawan saya tu balik
lagipun tak sanggup nak berlama-lama kat situ sebab
my sayang saya tu dan potpetpotpet dah
sampai jer kat parking saya terus la meraba-raba kunci keta
dalam hand beg
tapi, yang malangnye
tekan punya tekan security remote tu...tak gak berfungi
kawan saya lak selamba jer pegi bukak pintu keta
apa lagi memekik la alarm keta tu
panik sangat time tau. tak tahu nak buat ape



tiba-tiba rase macam lakonan dalam tv tu betul je
datang sang jejaka menghulurkan bantuan
hehe...tapi tak de sama sebijik macam dalam drama
sebab
jejaka yang datang menolong ni bukan jejaka idaman
sebab jejaka ni datang bersama aweknye
hukhukhuk

apeape pun
amat la berterima kasih kepada si jejaka yang bawak 
kereta perdana yang saya tidak ketahuan namanya kerana telah bersusah
payah caling kawannya  sana sini tuk 
misi menghidupkan kereta saya ni
sebab kereta saya ni tak boleh hidup lau 
remote keselamatan tu tak berfungsi

rupa-rupanya remote tu
dah kureng bateri...patutlah die meragam
alhamdulillah...akhirnya kereta saya tu selamat
dihidupkan
maceh sangat sangat 
saya memang sangat BERUNTUNG sebab ada yang membantu

ok la

tapi ada 1 lagi kisah yang terjadi
yang buat saya merasakan saya 
sangat BERUNTUNG!!


:)


sambung lain kali la ye
nak balik dah


babai....papai




Wednesday, 4 July 2012

saya mintak maaf

salam

hari ni saya guna header baru
amacam ok tak?
tak kesah la asalkan baru kan
saya tak ok ni...tak ok sangat
saya tak tau la silap saya atau silap siapa
tapi kesimpulanya saya letak kesalahan ini
adalah kesalahan saya
 hanya saya
:(


ari isnin lepas bos saya bagi cek pada saya






 cek ini saya kena masukkan ke dalam
akaun maybank di salah satu anak syarikat di bawah syarikat saya keje ni
so! disebabkan tarikh cek adalah semalam
maka tengahari semalam saya bank in kan cek tersebut
balik dari bank saya buat keje kat ofis

tibe-tibe petang tu
syarikat yang bagi cek tu call dah marah-marah
sebab dah bank in kan cek tu
die kata die dah pesan pada bos saya supaya
jangan bank in kan lagi sebab die tunggu 
payment masuk dulu

so,
bos saya bile dapat tahu hal ni
die marah-marah saya
die cakap die dah pesan pada saya ketika bagi cek tu
apakah???seingat saya die
tak cakap pulak macam tu
hmmm...tapi ape boleh buat saya hanya pekerja
dan die bos
jadi saya lah yang salah
saya salah bos!!

tapi syukur sangat nasib baik
saya sempat kejarke bank petang tu
dan mintak bank cancelkan balik

walau dah selesai
tapi entah kenapa saya jadi tak senang hati
saya rasa tak ok sangat
adakah ini lumrahnya bile kita jadi orang bawahan
 semalaman saya menangis
dan sekarang saya rasa putus asa
kalau la saya ada si pari-pari
pasti saya akan mintak supaya saya 
di tukarkan kerjaya

 ok...la


babai...papai



p/s: harap harap sangat saya berjaya dalam temuduga spa 17hb nanti...amin


 doakan saya ye:)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...