Tuesday, 16 July 2013

Jadi Diri Sendiri


Assalamualaikum...

pernah tak awak-awak rasa bila tengok orang yang cantik, terdetik dalam hati "bestnya kalau jadi cantik macam dia". ramai orang suka ramai orang sayang. kalau tengok yang kaya pulak "bestnya kalau ada banyak duit macam dia". boleh buat apa saje. kan?

itu la pe'el (perangai ) saya. pantang tengok yang lawa, yang kaya, yang hebat. mesti teruja. mesti dalam hati "eh aku nak la jadi macam dia la". lepas tu, terus cuba, cuba dan cuba untuk jadi seperti dia. bila tak berhasil, mula la rasa teruk sesangat. "ala, kenapa aku tak boleh buat" tu la yang akan jadi.

lepas tu, mula la akan rasa hidup begitu sukar sekali. padahal kita hanya boleh jadi diri kita. hidup ni akan lebih mudah kalau saya pandang orang yang tak ada apa-apa, orang yang lebih teruk. So, dari situ akan timbulnya KESYUKURAN. kan?

tau kenapa saya tulis benda ni, bukan apa...sebab saya tengah rasa teruk la ni. sangat tak baik kan? patutnya saya bersyukur dengan apa yang saya ada.tapi kalau kita jadikan orang yang hebat itu sebagai inspirasi kita, rasanya tak salah kan?

moral of the stori...kalau awak berbuka nanti jangan la lebih-lebih & mengada-ngada sangat. makan la apa saje rezeki yang ada. kan? haha...boleh pulak kaitkan pasal makan. tau la lapar kan.

ok la...tu jer nak cakap. saje buat entri sebab kesian kat awk semua. rindu kan nak baca. kan?


eh..eh jap...lupa nak bagitahu...saya ada jual Floral Mask yang blogger Fatin Liyana  & Yuyu Zulaikha tu guna. kalau ada yang berminat boleh PM saya kat FB di bawah. Harga? jangan risau boleh runding dengan saya kalau nak murah. Ok! haha..sempat lagi promote.






like dan PM saya kat Fb di bawah Ok sayang :-)




babai....papai.....



Thursday, 11 July 2013

Floral Mask by Dian's

salam

kali nak share pasal produk yang tengah hangat dipasaran. sangat-sangat hebat pasal nama-nama besar pun guna produk ni.








#APA FUNGSI???


Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia

melindungi kulit dari pencemaran dan lembut tanpa menipiskan kulit
*EFFECTIVE UNTUK MENGHAPUSKAN bintik hitam & kekotoran yang degil

*MENGAWAL MASALAH KULIT muka berminyak !
*MENYAH TOKSIK PADA WAJAH yg jd punca jerawat
*SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat







 #CARA PENGUNAAN FLORAL MASK




#TESTIMONI PENGGUNA

Ainan Tasneem



Abang Blogger Terkenal-ben Ashaari

Bloger Cantik Yuyu Zulaikha


#MACAM MANE NAK ORDER??

~ok.kalau anda berminat boleh order di Fan Page Cantik Blogspot di bawah



ok...babai...papai





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...