Monday, 28 November 2011

awas!! Jgn cetuskan kontroversi KHAIRUL FAHMI CHE MAT lagi. ini amaran ok!

salam

kite tau sangat..banyak sangat blog yang
keluarkan cerite-cerite pasal
khairul fahmi dan shida harmi
masing masing punye pendapat sendiri

bagi kite senang jer
bile dah fofular macam -macam la jadi
bile kite senang, bile kite hebat
mesti ade orang yang tak sukekan kite
dan bile ada pihak yang tak suke mulalah
keluar benda-benda macam ni

kat sini kite bukan nak sokong khairul fahmi
kite tak tau samaada die salah atau tak
cume yang kite nak marah sebab bile isu ni keluar
sedikit sebanyak ia akan mempengaruhi minda 
dan fikiran si punya badan
so!
tengok la kesannya semalam
sob...sob...sob...frust sangat semalam


kat sini kite nak bagi amaran sikit!
kepada sesiapa yang berniat tak baik ke ape ke
boleh tak jangan timbulkan kontroversi player player
time time macam ni
pelisss la dik non ye....
kite ni tak mo la kecewa-kecewa lagi
cukup cukup la



satu lagi kite nak bagi amaran
jangan pulak korang-korang yang tak berjiwa malaysia ni
pegi cari gali cerite cerita or buat buat cerita yang tak elok
tuk nazmi faiz, muslim, syahrul azwari or ramai lagi
ya la...player sekarang kan dah macam artis
awas tau!!!

biarlah mereka dengan kisah mereka, tak ada guna kite
mengaibkan mereka dengan cerite yang memang dah sedia aib
ape yang kite perlu tahu hanya prestasi permainan mereka
sekali pun nak bagi nasihat ke ape
tak perlu dengan cara sebar-sebar begini

p/s: tak perlu nak tempek tempek gambar mesra"itu" lagi. encik google pun dah naik jemu agaknya



ok


babai....papai




tiada duka yang abadi

salam

semua orang ada perasaan
semua orang nak di sayangi
dan semua orang  pasti ada rasa sayang
sebahagian bahkan seluruhnya hidup kita ada kaitan
dengan
Kasih Sayang

pernah satu ketika aku merasakan
tak ada lagi yang Sayang aku
tak ada lagi yang suke aku
orang yang aku sayang pergi umpama aku tiada perasaan
hurmmm....hidup perlu diteruskan
walau sakit disini
walau perit rasa hati ini
aku tiada hak untuk halang kasih dan sayang yang berlalu

akan aku simpan memori
dan
kenangan semalam jauh di pinggir hati
andai satu masa sayang itu wujud kembali
moga-moga ia bukan lagi ilusi

tak kan ada rasa dendam di hati
kerana aku yakin
tuhan itu maha adil
aku kehilangan disaat ini
tak bermakna aku akan kehilangan lagi
hanya die yang maha tahu
hanya die yang maha menentukan
 tiada duka yang abadi

aku redha!!!



p/s: motivasi sendiri...hrp-hrp hati bisa tenang







Tuesday, 22 November 2011

Harimau muda terbaiiikkkkk!!! nak buat jugak enty ni pasai eksaited sgt!!


salam
semalam punya cerita memang hebat giler
tak pernah lagi kite tengok bola sampai macam ni sekali
ye la..kite ni baru jer minat bola
dalam tahun ni kot..ahahaha
tu pun pasal pemain-pemain ni hensem sangat
ceh!! 

macam sakit tekak pulak harini
gara-gara dok menjerit depan tv semalam
punyelah berdebar-debar, seram sejuk, nak terkencing 
dan  macam -macam rase lagi
bile bola jer ada kat pemain malaysia
mula la kite dan adk perempuan kite ni terjerit-jerit
yang kelakarnya adik lelaki kite pulak
bile kite jerit-jerit die pun ikut sama
lau rumah tu ada kaki dah lama agaknya die angkat kaki
sampaikan jiran sebelah umah pun pelik
die boleh pulak cakap

"kat rumah ni semua pempuan tapi minat bola"

"tak ade yang peliknya
kami adk beradik perempuan ni memang kaki bola
tapi kami tengok bola malaysia jer"


ape yang menarik dalam malaysia vs indonesia final sea games??

@ perasan tak? tiap kali ada sepakan percuma ke ape ke
si bonai ke mesti akan pegi goncang2 gawang gol.  lol!!!bomoh ke ape

@si gunawan tu mase nak buat sepakan penalti terkumat kamit mulut die.
baca doa kot. tapi sayang tak ade rezeki

@kenapakah pemain indon no 17 tu asyik pegang die punye tuttttttt.

@kite suke tengok gelagat ong kim swee...memang emosi.

@paling suke tengok cara khairul fahmi. tiap kali
nak jaga gawang gol mesti fahmi akan sentuh kedua-dua tiang gol.
mungkin itu keistimewaanya kot!

@walaupun sepakan Fakri tak berhasil tapi die tetap hebat.
mungkin Fakri terlalu nebes kot!

@sepakan Baddrol yang last telah berjaya buat hati
dan jantung kite berhenti berdegup kencang.
lega!!!



video sepakan penalti Malaysia vs Indonesia Final sea Games 2011





berpuluh kali tengok pun tak puas-puas


kesian
finally...garuda patah sayap dua-dua
mase lawan antara kumpulan hari tu dah patah satu
semalam dah patah lagi satu
syabas !!!
Harimau muda berjaya baham Garuda


gambar kepulangan Harimau Muda











ok

babai...papai



Sunday, 20 November 2011

yeah...dapat RM 5,715.16


salam

tido tak lena mandi tak basah la
 kite dapat 5k free free je
ahaks!!!! mane ade orang nak kasi sebanyak tu kan?
lain la lau kite keje sana kje sini
buat itu buat ini kan
pendek kata tak adanya benda percuma sekarang ni
hatta nak tuuttttttt buang yang sendiri punya
pun kena bayar kan

korang percaya tak lau kite dapat sebanyak tu
dengan hanya berblog 3 or 4 bulan
sila la percaya!
kalau korang rajin update
wat entry gempak gempak
tempek gambar-gambar cun/kacak korang
cetuskan kontrobersi
hebohkan blog korang kat tv & media
dan bermacam-macam lagi kekdahnya
mesti korang akan dapat beribu riban
cer try..cer try lau nak tau

contohnya blog ni
@jarang update..lau tak ada masa...berhari-hari tak dihiraukan
@entry macam kanak-kanak Rebina - ayat ntah ape ape
@tak ade gambar cun melecun - bukan tak nak letak tapi mmg semua gambar tak cun...
hampehhh
@nak promote kt media??  dalam mimpi la


tapi jangan salah sangka tau
dalam keadaan dan situasi mcm ni pun kite boleh dapat


RM 5,715.16


lau tak percaya lagi klik sini


 ok
tamau cakap banyak la
penat..nak balik keje dah

p/s: kalau la 5k tu duit nuffang....kan syok!hehehe


ok
 babai...papai




Thursday, 17 November 2011

tahniah Kakak dapat 5A

salam

segunung segalung dan segeleng tahniah
untuk adik aku a.k.a kakak
sebab dapat membanggakan mak & ayah
tahniah
tahniah
tahniah
atas kejayaan 5A dalam UPSR








lepas ni boleh la kau pilih mane-mane sekolah
yang ko nak kakak


p/s: nak kasi hadiah ape ye...*_______*





ok



babai....papai







Wednesday, 16 November 2011

Dapat Guna Celcom Broadband Free....:)




 salam
hai..hai..hai...
tak tido lagi ni..macam tak percaya jer kite dapat
online memalam buta ni..
dah lame bebenor tak meroyan
kat belog malam-malam cenggini
ok!
dikesempatan ini kite nak ucapkan
maceh banyak-banyak kat Celcom
sebab bermurah hati bagi kite guna broadband secara
percuma lagi free
untuk seumur hidup kita...
amacam?
hebat tak kite?
hebat kan? kan?
tu la dulu kite dah cakap guna la celcom broadband
awak-awak semua degil..tak nak!
tengok!!!kan dah rugi sekarang
nyesalllllllll la tu kannnnnnnnnnn??


gambar tiada kaitan


betul ke celcom bagi free? ha! kite tau
awak-awak semua tak percayakan
sama la kite pun tak percaya gak
sebabnya mustahil 
tak benar lagi pelik
mane ada celcom nak bagi free senang-senang jer
lain la lau kite ni owner kan


 kite guna  yang ni la...yang ada stiker bola ni
time tu lau tak silap ada Piala Dunia

tapi kita dah bogelkan die jadi camni
putih bersih
alala...cian my baby



sebenarnya kite dapat free tuk sebulan jer
Hanya Sebulan jer tau!
sebabnya 2 hari lepas kite nak terminate kan akaun broadband kia
lagipun kite bukannya guna sangat
line pulak macam hampehh
tapi macam biaselah
bisnes kan...celcom pancing kite suh guna lagi tuk sebulan
tanpa bayar bil & berjanji akan tingkatkan
service diorang...nak kasi laju katanya

emmmmm
dah dua hari
rasenya macam tak ada perubahan sangat pun
line tetap slow jalan nyet...nyet...nyetttttt
huhhhhh...penat nunggu
nak bukak belog pun hampir setengah jam
macam mane nak BW lau macam ni


tapi takpelah
dah buat aduan dah tadi
harap-harap esok lusa munculah kehebatannya


p/s: esok la kite bw ye!



ok



babai....papai








Sunday, 13 November 2011

wang aku hampir lesap sekelip mata!!!!!!!

salam



ade banyak cite nak kongsi nga teman-teman kesayangan kat sini
wah...idea datang bergolek-golek ni
tapi macam ni la kite kongsi benda yang penting dulu la
perhatian kepada pemegang-pemegang kad visa maybank
maybank je ke? emmmm...xkesah la bank ape-ape pun
yang penting benda ni tersangat-sangat penting tau

ok
citenya macam ni
kawan kite kena tipu dengan hanya satu panggilan jer
ha! awas tau! someone ada call dia nak bagitau yang dia ni
adalah antara 300 orang pemenang bertuah
yang akan dapat diskaun tuk pekej melancong seluruh negara
so. orang tu mintak pengesahan no siri kad
si kawan kite ni ape lagi bagi jela no siri di kad visa die tu
ye la...ingatkan takde ape-ape
tup-tup lepas tu lesap semua duit dalam bank die
memang menangis tak berlagu la
dah tak boleh wat ape da....
bank pun tak dapat nak kesan transaksi tu dibuat kat mana


empat no yang kat depan tu selalunya samanya
bergantung kat cawangan bank mane yang kite buat
tapi no yang seterusnya jer yang berbeza




yang aku pulak macam ni
dua hari lepas orang sama tu jugak ada call aku
konon-kononnya aku ni antara 300 orang yang bertuah
tektik die sebijik macam kawan aku dok cite
ape lagi...bile die cakap nak buat pengesahan no siri di kad visa tu
terus aku sembur dia
pe lagi..tak terkata!! sampai putuskan call terus
padan muka!
bile aku try call balik tak dapat lak
ape jenis manusia la....bijak tak bertempat!!!


ok la...
kalau korang dapat call dari no ni 
0122068353
jangan terpedaya
tapi aku yakin orang macam ni mesti 
tak pakai satu no jer
kan......?????


p/s: hati-hati tau jangan mudah terpedaya


ok

babai...papai

Wednesday, 2 November 2011

wanita yang baik untuk lelaki yang baik...lelaki yang baik untuk wanita yang baik....



Jangan katakan lelaki biasa, 
Nabi pun terasa sunyi tanpa wanita.
Tanpa mereka, hati, fikiran dan perasaan lelaki akan resah.
Masih mencari walaupun sudah ada segala-galanya.
Apa lagi yang tidak ada di syurga,
namun Nabi Adam a.s tetap rindukan Siti Hawa.
Kepada wanitalah lelaki memanggil ibu, isteri atau puteri.

 Dijadikan mereka dari tulang rusuk yang bengkok untuk
diluruskan oleh lelaki,tetapi kalau lelaki sendiri yang tak lurus,
tak mungkin mampu nakmeluruskan mereka.
Tak lojik kayu yang bengkok menghasilkan bayang-bayang yang lurus.
Luruskanlah wanita dengan cara yang ditunjuk Allah, kerana mereka
dicipta sebegitu rupa oleh-Nya. 
Didiklah mereka dengan panduan dariNya.
JANGAN CUBA JINAKKAN MEREKA
DENGAN HARTA,
NANTI MEREKA SEMAKIN LIAR.
JANGAN HIBURKAN MEREKA DENGAN
KECANTIKAN,
NANTI MEREKA SEMAKIN MENDERITA
 


Yang sementara itu tidak akan menyelesaikan masalah.
Kenalkan merekakepada Allah, zat yang kekal, itulah suisnya.

AKAL SETIPIS RAMBUTNYA, TEBALKAN
DENGAN ILMU.
HATI SEPARUH KACA, KUATKAN
DENGAN IMAN.
PERASAAN SELEMBUT SUTERA,
HIASILAH DENGAN AKHLAK.
 


Suburkanlah kerana dari situlah nanti mereka akan nampak nilaian dan
keadilan Tuhan. Akan terhibur dan bahagialah hati mereka, walaupun tidak
jadi ratu cantik dunia, presiden, perdana menteri negara ataupun
women gladiator. 
Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan.
Itu bukan diskriminasi Tuhan. Sebaliknya disitulah kasih
sayang Tuhan, kerana rahim wanita yang 
lembut itulah yang mengandung-kan lelaki-lelaki 
waja : negarawan, karyawan, jutawan dan " wan-wan" lain.
Tidak akan lahir superman tanpa superwoman.
Wanita yang lupa hakikatkejadiannya, pasti tidak terhibur dan tidak
menghiburkan.
Tanpa ilmu,iman dan akhlak, mereka bukan sahaja 
tidak boleh diluruskan bahkan mereka pula membengkokkan.
LEBIH RAMAI LELAKI YANG DIROSAKKAN
OLEH PEREMPUAN
DARIPADA PEREMPUAN YANG
DIROSAKKAN OLEH LELAKI.
SEBODOH-BODOH PEREMPUAN PUN
BOLEH MENUNDUKKAN
SEPANDAI-PANDAI LELAKI. 


Itulah akibatnya apabila wanita tidak kenal tuhan. Mereka tidak akan
kenal diri mereka sendiri, apalagi mengenal lelaki.

Kini bukan saja ramaiboss telah kehilangan secretary, bahkan anak
pun akan kehilangan ibu, suamikehilangan isteri dan
bapa akan kehilangan puteri.
Bila wanita durhaka dunia akan huru-hara. Bila tulang rusuk
patah,rosaklah jantung, hati dan limpa.
Para lelaki pula jangan hanya mengharap ketaatan tetapi binalah
kepimpinan. Pastikan sebelum memimpin wanita menuju Allah, 

PIMPINLAH DIRI SENDIRI DAHULU KEPADANYA
 Jinakkan diri dengan Allah, nescaya akan
jinaklah segala-galanya dibawah pimpinan kita. 

JANGAN MENGHARAP ISTERI SEPERTI
SITI FATIMAH,
KALAU PERIBADI BELUM LAGI SEPERTI
SAYIDINA ALI.






KFCM jelaskan kontroversi lagi....





KOTA BHARU: Penjaga gol pasukan bola sepak negara, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali sebagai Apek yang sebelum ini dikatakan memutuskan pertunangan dengan teman wanitanya akibat kehadiran orang ketiga, sekali lagi terbabit dalam kontroversi apabila gambarnya bersama beberapa wanita seksi di restoran eksklusif disiarkan dalam blog dan portal hiburan.

Khairul Fahmi berkata, gambarnya bersama kenalan, Dahlia Teck dan beberapa rakan wanita itu dirakam ketika beliau menghadiri majlis hari jadi di sebuah restoran makanan Itali di Bukit Bintang, Kuala Lumpur baru-baru ini, tetapi menafikan mengambil minuman keras walaupun minuman itu ada dihidangkan seperti dalam gambar berkenaan.

“Saya tidak sentuh (arak) dan muka saya ketika itu merah kerana suasana dalam itu (parti) panas dan sesak, menyebabkan muka saya jadi begitu. Dalam parti itu, saya duduk dengan orang yang saya kenal dan ada juga saya tidak kenal langsung. Jadi, saya tidak tahu siapa yang mengambil gambar itu atau siapakah empunya sebenar gambar itu.

“Bila saya tengok gambar itu pagi tadi (semalam), selepas dimaklumkan seorang rakan, saya agak terkejut. Tetapi, saya ingin menegaskan yang saya tidak ada kaitan dengan benda itu (arak) seperti dilihat dalam gambar,” katanya ketika dihubungi ketika membuat pemeriksaan kesihatan di Majlis Sukan Negara (MSN), semalam.


Beliau mengulas mengenai gambarnya bersama Dahlia serta dua wanita lain, manakala foto kedua menunjukkan enam wanita termasuk Dahlia bergambar di tempat yang sama.
Mengulas lanjut, Apek berkata dia sentiasa menjadi perhatian umum, selain ramai yang mahu bergambar bersamanya.




“Ke mana saya pergi, sudah pasti akan bertemu peminat dan mereka mahu merakam gambar. Pada parti hari jadi berkenaan, saya tidak terkecuali menjadi perhatian dan ada yang mengambil gambar,” katanya.
Bagaimanapun, Khairul Fahmi enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu kerana bimbang menjejaskan prestasi permainan dan persiapannya menjelang Sukan Sea 2011, di Indonesia, namun berjanji akan menjelaskannya lebih lanjut selepas kejohanan itu.

“Memang pada saat ini, saya mahu memberi tumpuan kepada Sukan Sea. Saya tidak mahu terlalu memikirkannya kerana sudah dekat (perlawanan). Selepas perlawanan selesai, saya akan memberikan penjelasan kepada media dan buat apa yang patut.

Kalau boleh memang saya tidak mahu beban fikiran dengan benda seperti ini (kontroversi),” katanya.
Sebelum ini, Apek memutuskan pertunangan dengan Aimie Harmelia Mohd Hashumi atau Elia, 22, tetapi menafikan ia berpunca daripada orang ketiga yang dikenali sebagai Dahlia.




Tuesday, 1 November 2011

MEMANG KENA SUSAH DULU KE?


Salam

hai...hai...hai...hai..
ingat kite lagi tak blogger blogger sekalian alam?
rindu tak? ha...tak? takpe la
tak mo kawan lagi
ceh...merajuk sensorang lak

kite tengah susah tau sekarang ni
sekarang ni kite dalam usaha jaya nak wat loan
ceh! baru dapat keja yang bagus  dah nak wat loan 
berlagak tak? 
tak pe la lau korang nak cakap berlagak pun
tapi kite memang kena wat loan
bukan personal loan tapi loan keta
kite bukannya nak beli keta mahal-mahal pun
kite nak beli keta ni jer






tara tata....









ha...ni la yang kite nak
viva hitam...sesuai tak nga kite. kecik molek jer kan.
sebenarnya kite berkenan sangat nak beli myvi 1.5 tu
tapi kite risau kot kot xsempat nak bayar
nanti tak pasal-pasal timbul poblem lain lak
dah sebulan kite tuggu tau keta ni
tak lulus-lulus lagi loan ni
aduss!!memang fenin
kite ni bukannya arif sangat pasai benda lagu ni
hemm...dulu cakap tak nak penjamin
semalam cakap nak penjamin lak

sebab utama kite nak beli keta ni
bukan nak berlagak ke apa
tapi sebab dah jadi satu keperluan
ye la time-time hujan macam ni la kite nak guna
senang nak pegi keje balik keje
lau balik keje lewat ke ape ke 
tak de la mak kite kat umah tu tak risau
 lagipun kite memang dah berazam tahun ni kite nak 
punye keta sendiri
dan
lagipun membazir jer lesen D kite lau tak guna kan
hihihihi





p/s: harap-harap loan kite cepat cepat lulus!




ok



babai..papai













LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...