Saturday, 30 July 2011

melampau dengan lagu aishiteru



salam
selamat bercuti wat sesapa yang cuti hari ni
aku keja hari ni sampai kul 1 tau
kenapakah pagi-pagi masuk ofis perut terus rasa lapa
meroyan ke ape?

ok!
"melampau dengan lagu aishiteru" bukan "melampau dengar lagu aishiteru" ye
yup! saya tak salah eja ye.
melampau nya ialah gambar yang kat bawah ni
bukan melampau sebonanya...tapi lawak kot
sesuai la tuk mane-mane yang tengah nak amik lesen
meh sini nak bagi tunjuk ajar
jom tengok !



















yang ni aku suke :)












 sori..aku lupa la aku copy kat tang mane
sebelum ni pun aku ada wat entri pasal petunjuk jalan ni
lau nak baca klik sini


ha..tu yang kisah "melampau". sekarang kisah lagu aishiteru lak.
aishiteru tu pe maksudnya ea?
i love u ke i miss u ke hate u?hee...lantak la ape pun kan
tak di nafikan la aku pun suke jugak lagu ni
tapi yang jadi melampau-lampaunya
kenapa la radio asyik putar lagu ni jer.
macam tak de lagu lain dah!

maybe diorang ikut selera pendengar kot.

ape-ape pun kite kasi layan dulu
zassssssssss........
*uish..terpecik air luar kawe sebut zassssssss





ok!


babai...papai







Friday, 29 July 2011

" ninie azriena 1st giveaway: kau muzik dihatiku "


selamat petang

dpd tak tau nak wat ape tu kan
meh sini ikut aku join benda alah ni



taraaa....:)



lau nak join KLIK SINI




lagu pertama

tajuk:buatmu ibu (aeman)



lagu ke 2
tajuk lagu:harapan ramadhan(raihan feat man bai)








ok!

aku pilih lagu pertama sebab sekarang ni aku rindukan 
mak aku sangat-sangat. rindukan famili aku.
makin nak dekat puasa makin la aku rindu.
hidup ni macam tak lengkap lau tanpa famili
erti kasih sayang tu akan lebih terasa bile kite berjauhan 
dengan orang-orang yang kite sayang
mak....sayang mak ketat-ketat


next
lagu ke 2 tu aku suka sebab sekarang ni kite
kan dah nak masuk bulan puasa
 so,harap-harap ramadhan tahun ni akan lebih 
bermakna macam lirik lagu tu



p/s: tahun ni masuk tahun ke 4 aku berpuasa berjauhan dengan famili
sob...sob...sob



ok!


babai...papai


ko nak kutuk-kutuk apesal?? harimau malaya kalah tak de kene mengena nga ko pun!!


salam
walaupun malaysia kalah dan terpaksa akur dengan nasib tidak
menyebelahi tetapi bagi aku malaysia tetap menang.
kata orang di mana bumi di pijak di situ langit di junjung
so, walau ape yang terjadi jangan la kita nak melenting
pada apa yang kita pijak dan junjung
adat permainan la kan, ada kalah ada menang
walaupun aku tak pegi stadium pun semalam
*tercongak depan tv tapi semangat aku lebih kurang 
sama yang duk dalam stadium jer *kot

walaupun semalam aku ni layan bola sorang-sorang je
tapi tak kesah la kan?
teruja sangat nak wat camne kan
suke botol aku tengok gaya safee sali sumbat gol
hebat! ha..tu je yang aku bole katakan




tapi yang aku hangin apesal la wujud manusia yang tak puas hati
macam biase la pagi-pagi je sampai ofis aku bukak fb
walau tak de ape pun dalam fb tapi still bukak jugak
tapi bile aku bukak page bola sepak malaysia
perhhhh...hangin betol
penuh nga cowek-cowek dan cewek-cewek indon duk mengutuk
tak paham la nga diorang ni





korang tengok la lau rase nak tengok!





ni yang buat aku lagi hangin!!



emmm..cakap banyak pun tak guna kan
orang macam ni makin di layan makin teruk
ok!



babai...papai


psstt: ada orang nak belanja makan la









Thursday, 28 July 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita



salam, 
hai..hari ni aku nak join segmen 
lau korang nak join klik la gambar kat atas tu










ok!




babai.....papai



makan bola,tidur bola, mimpi bola, mandi bola....melabur pun bola...ek???


salam
hari ni mood bola ye adik- adik, kakak- kakak, abang-abang, pak cik, 
mak cik, opah, atuk, jiran atuk, bekas bakal mentua, jiran sebelah umah bakal laki,
menantu, hantu...ops!!!terlebih suda
ok!hari ni memang mood bola betol la
pagi tadi bukak muzik fm pun diorang ada cakap pasal bola
datang ofis pun bukak fb, semua status pasal bola
bola, bola, bola dan bola
memang hebat betol la kan penangan bola malam ni
apa taknya 90,000 tiket dah habis jual!!apakah??


hoi...sang singa!!!
meh sini nak habak kat hang sikit(semangat ni)
ko jangan ingat ko boleh menang ye malam ni
hahaha...ko pikir ko tu hebat ka? nasib jer ko menang hari tu..hikhik
kalau ko nak tau harimau malaya akan mengaum habis-habisan 
dan penyokong-penyokong akan patahkan semangat ko
apa ko dah lupa yang harimau malaya dah muncul juara dalam
kejohanan bola sepak Piala Suzuki AFF tahun lepas
ha...tau takut? eleh setakat guna pemain import tak payah la nak kecoh sangat
harimau malaya tak perlu guna tektik cam ko 
sebab anak jati malaysia ni dah terbukti hebat
bersedia lah tuk kemusnahan sang singa malam ni
jangan bermimpi ye!

kepada sang rimau
bermain la dengan rentak yang lebih hebat 
usah gentar dengan sang singa sebab die bukan tandingan anda!
sokongan dan doa kami sentiasa bersama anda
malam ini malam kejayaan
go more rimau go more!!!!!!!!!




semangat sang rimau

p/s: ramai yang kutuk aku kat  fb pasal entri semalam, siap bagi mesej bagai.
ape-ape pun tak mo rosakkan mood bola ari ni.




psssttt: lupa nak habak, maaf sang singa, ni cuma semangat bola jer.ape pun 
malaysia & singapura tetap sahabat selamanya.


ok la


babai...papai









Wednesday, 27 July 2011

penjaga gol Harimau Malaya curang?


salam
ramai dah tahu dan ramai juga yang belum tahu*mungkinla kot
aku sendiri tak tahu benar atau tak cerita ni
tapi..lau korang nak pasti betoi ke idok?
sila la tanya tuan punya badan



mengikut sumber forum cari



dan
amat sedih!
sayu


dan ini luahan si tunang apek di fb




lau la cerita ni benar, tak dapat aku bayangkan
tapi sungguh! aku berharap hubangan meraka akan terus berkekalan
mungkin ini adalah secebis dugaan tuk mereka
kan orang tua-tua selalu cakap 
bertunang ni banyak dugaan
hope jejariruncing tabahkan hati


ini la gambar dahlia teck yang dikatakan akrab dengan khairul fahmi
hai....apek!!pe cite ni????



ok la
tak mo cakap banyak la
pe kata kite semua pakat-pakat doakan
agar hubungan jejariruncing & apek terus berkekalan
amin....






ok!

babai...papai






kisah kentut terkantoi


salam.....(sila jawab ye adik-adik)
hari ni mood bercerita
sebenarnya aku tak tau samada korang dah tau cite ni ataupun tak
cite ni pada aku dah banyak kali aku dengar
ayah aku sendiri pernah cite kat aku mase kecik-kecik dulu
pak cik pasar malam yang jual ayam putus cinta pun pernah cite gak kat aku
cerita bermula........sila fokus!

pada suatu hari ada.....ehhhh..ehhhh...lebih-lebih la pulak
ok..ok!!citenya macam ni ada seorang pak cik deber teksi
macam biase la hari-hari die akan ambik penumpang yang bermacam-macam ragam
die ni dah lame beno la keje bawak teksi ni(ini aku tambah)
ayah haku dan pakcik pasar malam tu tak bagitau pulak pak cik teksi ni keje dah berapa lama
pada hari yang terkisah ni, pakcik teksi ni bawak penumpang 4 orang
iaitu samad,ali, abu dan kasim (bukan nama sebenar)
diorang berempat ni nak ke bandor...hensem bukan main lagi

tetiba dalam perjalanan tu hujan turun dengan lebatnya
maka, pakcik teksi tu mintak la tutup semua tingkap kereta tu
di pendekkan cerita, tiba-tiba pakcik teksi tu terhidu la bau yang amat-amat busuk
perhhhhhhhhhh.......bau kentutt!!!!mana ada yang bau wangi kan
masing-masing tutup hidung, memang azab sangat sebab bau tu tak boleh keluar
hadoii...bile pak cik tu tanya, sorang pun tak nak ngaku
ye la....sape nak ngaku kan? lau aku pun aku malu...hehehe
so...pak cik tu sabo jela.
dipendekkan cerita lagi....maka,sampai la ke destinasi
masing-masing dah tak sabar nak turun...lepas bayor tambang masing-masing
semua pun keluar la..tapi pak cik teksi tu tetap tak puas hati
sebab die nak tau sangat sapa yang telah mengeluarkan aroma harum  menusuk kalbu tu tadi


pak cik teksi: hoi...yang kentut tadi tu tak bayar lagi ni

dengan pantasnya seorang dari mereka telah menjawab

si kentut:  dah bayar la.

muaaahahhahaha...pakcik tu tergelak terguling-guling terlondeh-londeh.
kantoiiii.......malunye
manakala si tukangkentut di hentam oleh kawan-kawannya.

bijak kan pak cik teksi tu
maaf....identiti si tukang kentut perlu di rahsiakan untuk tidak mengaibkan
moral of the story....kentut sangat la busuk...
muahahahaha...

cakap pasal kentut ni kan..aku teringat kat kawan ofis aku
masih tidak manis semanis kurma yusof taiyob lagi entri kali kali ni kan
ok, kawan aku cakap mak die cakap...kentut ni ada 2 jenis
satu kentut baik dan satu lagi kentut jahat

kentut baik
kentut baik ni kentut yang mengeluarkan angin disertai bunyi
korang mesti sedar kan lau kentut ada bunyi ni die tak berbau kan?
so, kentut ni baik la...sebab tak menyusahkan orang
tapi pada aku kentut baik ni amat-amat memalukan
tambah-tambah lau kat tempat orang ramai
lau artis kentut macam mana agaknye ye!(tiba-tiba)

kentut jahat
kentut jahat lak kentut yang macam dalam kisah kat atas tu
 walaupun tak ada bunyi..kentut ni amat la kejam
 kentut ni sesuai di gunakan ketika anda di khalayak ramai
sebab orang tak akan tau anda yang kentut(nasihat penaja)

eh...kemain lagi panjang entri kentut ni.

tapi realitinya kentut ni penting untuk kesihatan
benda ni lumrah la kan..setiap orang kentut
jadi jangan la malu tuk kentut ye..
tapi awas!!kentut yang berlebihan atau melampau-lampau
dan terlalu kerap juga mungin berbahaya...kemungkinan ada masalah kesihatan


so...jaga-jaga ye!


ok!


babai....papai





Tuesday, 26 July 2011

selamat hari lahir my sayang


salam
hari ni hari jadi ayah aku
tapi....
tak boleh..
tak boleh..
nak sambut..
tak boleh..
nak raikan.....sori yah!!
pagi tadi aku call kat kampung
ayah tak de, tak balik lagi
huhu...tapi dah pesan kat mak
suh cakap kat ayah
"selamat hari jadi"



tahun lepas...aku beli kek tuk ayah
tahun lepas sempat la raikan sebab aku duk kat kampung time tu
tapi tahun ni tak dopat nak beli kek agi
tak pe yah, nanti orang beli hadiah tuk ayah ea
orang balik raya nanti orang kasi yea



ayah.....
orang doakan agar ayah dipanjangkan umur
orang harap sesangat...sebab orang masih belum balas lagi jasa-jasa ayah
ayah, orang nak bahagiakan ayah dan mak
lau boleh orang da tak mo ayah keje lagi
ayah dah patut rehat dah
ayah tu bukannya kuat lagi
ayah....
orang janji orang akan jadi anak yang baik
orang tak mo susahkan ayah lagi



p/s: rindu kat kampung










ok!


babai...papai














saya suke blogger cantik macam fatin dot.dot.dot!!!


salam
hari ni macam biase
masuk ofis mengadap komputer
hari-hari macam ni la keje aku
masuk ofis dengan muka ketat!
bukan ape...pepagi la perut aku ni wat hal
tigaribuenomratus saat aku duk lam toilet
muahahaha...lantak pi la lau bos nak marah pun
ish!!!pagi-pagi dah melabur
kayo beno
hahaha...sungguh la tidak manis semanis kurma yusof taiyob entri ini


ok..la daripada aku terus mencarut dan melalut
baik aku melantak..
hai...bajet bagus betoi...
dah puas melabur nak melantak lak
sungguhlah tidak ada keje yea
tapi memang bena lagi nyata
aku memang tak ada keje
bos...sila la bagi saya keje
saya keboringan ketahap kedewaan bos!!


mai dah...mai dah...idea dah datang
jom kite ke segmen terjah blog
kite tengok sapa yang kena

toink!!!toink!!!










jeng!!!jeng!!!








amacam?
cantik kan? ha...pandaikan aku pilih
sori..fatin suhana...muka awak comel sesangat
halalkan gambar ni ye
aku cakap ni macam la si fatin ni baca blog aku
aku suka baca blog fatin suhana ni sebab die cantik 
dan bila aku baca aku pun terasa diri teramat-amat la cantik
muahahahaha
walaupun aku sedar hakikatnya tidak la seindah itu
namun, tetap la berharap begitu



sob...sob...sob









tengok!!dah jadi cantik cam fatin suhana kan???
hihihi
sila la jangan perasan ye wany



ok fine!

fine!

babai...papai






Monday, 25 July 2011

ayam putus cinta


salam

dari pagi tadi sampai sekarang
macam-macam yang aku rasa nak makan
huh! botoi la kan bile kite puasa nafsu makan tu makin kuat
aishhh!!! ni belum lagi bulan puase kan..
lau bulan puase makin tercabar la nafsu makan aku ni..


sebenarnya sekarang ni aku rase nak makan
ayam putus cinta
tersangat-sangat nak makan
kempunan bebeno!!
tapi, ayam putus cinta ni cume ada kat pasar malam jer
aduh!!huhuhu..kecewa!

eh!!korang tau ke ayam putus cinta tu ape?
ayam putus cinta a.k.a ayam rangka@rangka ayam
ala...yang org duk jual kat psr malam tu la
tau kan??

alkesahnya depa di beri nama ayam putus cinta
sebabnya depa ni terlalu la kurus
cekeding!!!!
isi pun tarak...tinggal tulang jer
ye la...depa ni kan tak lalu makan...tak ada selera
sebab terkenangkan cinta depa yang terputus di tengah jalan
yang di rampas sang itik
kesian kat depa kan? 
tapi, cekeding,cekeding pun tetap laku nokkk!!!




ini la ayam putus cinta pujaan hati ku


gambar dari hasi meng"google"


terliur tak???

yummm....yummmm...sedopnya!


ok!

nak sambung keje lak


babai..papai







jom follow saya...:-)@entri promote blog!!!!!


salam...



korang!






korang!!








korang!!!!






o....koranggggggggg!!!!








lau aku kn....









lau aku kan.....



















lau aku follow blog korang...









korang follow la blog aku gak yea









aci tak???


hehehehe






p/s: enti muka tak malu




ok!

babai...papai



Friday, 22 July 2011

cerita mat rempit tersilap@terlarang@terharam



hai....pagi semua

cer korang baca cerita versi gambar kat bawah ni




aku copy lam fb

ok!

babai...papai


Thursday, 21 July 2011

blue kebaya


tengok kejap!!










boleh la beli tuk raya nanti ea!


ok!!

babai....papai





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...