Wednesday, 20 July 2011

ferris van de ven


salam
tatau nape! minggu ni, jiwa aku, hati aku teringatkn dia
mungkin rata-rata dah kenal siape ferris,
kes kehilangan ferris dah lame, yang dilarikan oleh ayahnya sendiri(keturunan belanda)
series, masa mula- mula heboh pasal kes kehilangan ferris, aku tak kesah
mase tu aku sibuk nga study, so...mmg aku tatau sangat pasal cite ni
tapi...minggu ni, perasaan aku asyik terpikirkn ferris
padahal, aku langsung xknl die, apatah lagi jmpa die sblm ni
first!! aku terbaca majalah wanita yang dah lame terbiar
dalam majalah tu ada kisah ibu ferris...sungguh!aku nangis saat baca tentang artikel tu
aku yang ntah sape-sape pada ferris boleh rasa macm ni...
perasaan kak elis sendiri mcm mane.....ya allah tak dapat aku bayangkan
lps aku baca artikal tu, aku tertanya-tnya mcm mane kak elis sekarang
masih bersedih? masih berharap? atau dah lupakan ferris?
masyaallah, 2 hari kemudian aku terjmpa plak blog kak elis secara tak sengaja
memang aku tak boleh kawal perasaan bile baca blog tu
semuanya tentang ferris!!!
sungguh tabah hati kak elis....

tuk kak elis, walau akak tak kenal saya tapi saya tetap minta maaf, 
saya tak termampu nak bantu kak elis dapatkan ferris balik, 
tapi saya hanya mampu berdoa agar ferris dapat kembali ke pangkuan akak
walau saya belum berkahwin dan masih jauh lagi tuk bergelar ibu,
tapi saya tau,mengalami dan menjalani kehidupan tanpa orang tersayang sungguh perit
apatah lagi kak elis yang mengandungkan ferris, melahirkan ferris,dan menjaga ferris
saya cukup kagum dengan ketabahan kak elis
seperti yang kak elis tulis di blog, airmata dah xada!!!
tapi saya tau semangat dah harapan kak elis tuk bersama ferris sentiasa ada!









p/s: aku taip entri ni dengan terbayangkan wajah ferris van de ven



maaf,entri ni hanya setakat ini!




1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...