Sunday, 13 November 2011

wang aku hampir lesap sekelip mata!!!!!!!

salam



ade banyak cite nak kongsi nga teman-teman kesayangan kat sini
wah...idea datang bergolek-golek ni
tapi macam ni la kite kongsi benda yang penting dulu la
perhatian kepada pemegang-pemegang kad visa maybank
maybank je ke? emmmm...xkesah la bank ape-ape pun
yang penting benda ni tersangat-sangat penting tau

ok
citenya macam ni
kawan kite kena tipu dengan hanya satu panggilan jer
ha! awas tau! someone ada call dia nak bagitau yang dia ni
adalah antara 300 orang pemenang bertuah
yang akan dapat diskaun tuk pekej melancong seluruh negara
so. orang tu mintak pengesahan no siri kad
si kawan kite ni ape lagi bagi jela no siri di kad visa die tu
ye la...ingatkan takde ape-ape
tup-tup lepas tu lesap semua duit dalam bank die
memang menangis tak berlagu la
dah tak boleh wat ape da....
bank pun tak dapat nak kesan transaksi tu dibuat kat mana


empat no yang kat depan tu selalunya samanya
bergantung kat cawangan bank mane yang kite buat
tapi no yang seterusnya jer yang berbeza




yang aku pulak macam ni
dua hari lepas orang sama tu jugak ada call aku
konon-kononnya aku ni antara 300 orang yang bertuah
tektik die sebijik macam kawan aku dok cite
ape lagi...bile die cakap nak buat pengesahan no siri di kad visa tu
terus aku sembur dia
pe lagi..tak terkata!! sampai putuskan call terus
padan muka!
bile aku try call balik tak dapat lak
ape jenis manusia la....bijak tak bertempat!!!


ok la...
kalau korang dapat call dari no ni 
0122068353
jangan terpedaya
tapi aku yakin orang macam ni mesti 
tak pakai satu no jer
kan......?????


p/s: hati-hati tau jangan mudah terpedaya


ok

babai...papai

6 comments:

  1. mcm2 keje hahat yg dorang buat nak cepat kaya..keje cara halal malas...

    ReplyDelete
  2. oh.bahayanya.org-org yg kerja mcm ni hidup mereka yg tak ke mana pun.mudah-mudahan mrk dpt pedoman. :)

    kena berhati-hati pemegang kad atm visa. :)

    ReplyDelete
  3. lcturer baru ckp dgn no 4 digit diorg leh bukak akaun kita....ksian kn kt kwn tu... ;(

    ReplyDelete
  4. @fieda yup! nak kaya dengan bnda pantas. halal haram dah tak pikir dah

    ReplyDelete
  5. @riffzam yup! kene lebih lebih berhati2...dan tak boleh mudah percayakan orang luar.

    ReplyDelete
  6. @Syuhada a'ah memang kesian. dah la duit gaji bru msuk time tu. terus lesap semuanya.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...