Saturday, 28 April 2012

Tolang Reti Hormat Orang


Salam


bukan saya tak cuba, bukan saya nak sensitip sangat
tapi kalau dah hari-hari macam ni saya pun naik hangin gak
lau nak bercakap itu pikir la sikit perasaan orang
jangan ikut sedap sendiri jer
sikap manusia yang macam ni la paling saya tak suka
die punya bahasa mak aii macam orang ni tunggul kayu jer
langsung tak reti nak hormat orang
nak marah ni…nak marah sangat




saya tau saya jugak bukan cukup sempurna sikapnya
semua orang pun tak sempurna
ingat tu!
“awak nak berlagak sangat apesal hah”
“awak cukup bagus ke,”
“ boleh hidup tanpa bantuan orang lain ke”
“tolong la…tolong sangat sangat…ubah la perangai”

Saya tau awak tak baca blog saya
Saya tulis ni pun sia-sia jer
Tapi memang saya tak tahu nak nasihat awak macam mane lagi
Awk tu bukannya budak-budak, dah ada family sendiri dah pun
Saya tak kesah dengan peragai gila-gila awak
Tapi tolong jaga adab, bahasa dan tolong hormat orang lain
Tu jer!!!
awk nak orang hormat awk
tapi awk sendiri tak reti nak hormat orang



"RESPECT OTHERS FOR OTHERS TO RESPECT YOU"



Kadang kadang bile saya Tanya elok elok
Awk jawab dengan kasar
Waktu saya tak bad mood…ok jer..fine. boleh terima
Tapi waktu mood tak berapa ok, saya akan jadi sensitip
Mungkin awk tak sedar saya terasa, sebab saya lebih suka
Simpan sendiri….
Tapi awak kena ingat..setiap orang ada tahap kesabarannya
Jangan sampai satu hari nanti awk jadi musuh saya



BAHASA MELAMBANGKAN BANGSA




Sekian!.............:)





p/s: jangan pulak kerana mulut, awak susah kemudian hari.



Ok


babai......papai







 

2 comments:

  1. akhlak yang baik dilihat pada tingkahlaku dan lisannya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...